adscode
adscode

Turizm mi önemli, eğitim mi? Yüz binlerce öğretmen hâlâ aşısız!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bir ay içerisinde 1,2 milyon turizm çalışanının tamamının aşılanması planlanırken 1,2 milyon eğitim çalışanının yalnızca 250 bini aşıya ulaşabildi.

Turizm mi önemli, eğitim mi? Yüz binlerce öğretmen hâlâ aşısız!
Eğitim

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre; 499 bin eğitim emekçisinin aşılama sistemine dâhil edildiği açıklandı; ancak yüz binlerce öğretmene ilk doz aşı dahi vurulmadı.

 

SAYI PAYLAŞILMADI

Eğitim Uzmanı Ali Taştan, Bakan Selçuk’un Covid-19’a karşı aşılanmasının üzerinden üç aya yakın bir zamanın geçtiğinin altını çizerek, “İlk etapta 80 bin öğretmenin aşılanması sağlandı. Milli Eğitim Bakanı 499 bin eğitim personeline aşı randevusu verildiğini açıkladı. Bugüne kadar tek doz ve iki doz aşı olan öğretmen sayısı ise net olarak paylaşılmadı. Sağlıklı bir ilerleme sağlanamadığı için MEB tarafından bu rakamlar gizleniyor” dedi.

 

“Öğretmenlerin tamamı ocak ayında aşılansaydı yüz yüze eğitim yapılabilirdi” diyen Taştan, şöyle devam etti: “Ortaya çıkan bu durum devleti yönetenlerin aczini göstermektedir. Ne kadar plansız hareket ettiklerini ortaya çıkarmaktadır. Çocuklarımızın geleceğini çalan sorumlular mutlaka bunun hesabını verecektir. Eğitim mi para mı diye baktığımızda ülkeyi yönetenlerin paradan yana tavır aldığını görüyoruz. "
Şimdi turizm sektöründe aşılamaya ağırlık verilerek günü kurtarma planı yapıldığını belirten Taştan, "Ama eğitimde yaşadığımız krizin sonuçları 20 yıl sonra ortaya çıktığında gelir kaybının ülkemiz ve yurttaşlarımız için ne kadar büyük olduğu görülecektir.” dedi.

ÖNCELİKLERİ FARKLI

Öğretmenlerin aşıya erişimde yaşadığı sorunlar TBMM gündemine de taşındı. Okullarda yüz yüze eğitime başlanamamasının en büyük nedeninin, eğitim emekçilerinin aşıda öncelik sırasına alınmamış olması olduğunu belirten CHP Milletvekili Murat Emir, “Bu durum, iktidarın önceliklerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. AVM'leri, otelleri, turizm tesislerini açabilmek için her türlü imkânı seferber eden iktidar, aynı hassasiyeti çocuklarımızın eğitimi için göstermemiş ve her seferinde ilk önce okulları kapatmıştır” dedi. Emir, verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

• Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ilk doz aşısını olduğu 24 Şubat 2020 tarihinden itibaren kaç eğitim çalışanına aşı randevusu verilmiştir?

• Bu tarihinden itibaren kaç eğitim çalışanı birinci doz, kaç eğitim çalışanı da ikinci doz aşısını vurulmuştur?

• Eğitim çalışanlarının aşılanması ne zaman tamamlanacaktır?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)