adscode
adscode

Turizme zarar verecek açıklamalar yapılmamalı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özarslan, Twitter'a uygulanan erişim yasağının turizmi etkileyeceği iddialarına ilişkin, "Ülkenin imajına ya da turizmine zarar verecek açıklamalarda bulunmamak lazım"…

Turizme zarar verecek açıklamalar yapılmamalı
Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, yaptığı açıklamada, Twitter'a erişimin engellenmesinin mağdur olan bazı kişilerin şikayetleri üzerine gerçekleştiğine işaret ederek, hukukun kararlarını hem dijital hem online ortamda hem de yazılı görsel medyada herkesin uygulaması gerektiğini söyledi.

Özellikle sektör temsilcilerinin mesajlarında çok daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Özarslan, şöyle konuştu:

"Turizm meslek örgütü temsilcilerinin kamuoyuna hem ulusal hem uluslararası siyasi, ekonomik, sosyal gelişmeleri yorumlarken çok dengeli bir üslup kullanmaları, mesajlarının ölçülü olması, itidalli olmaları lazım yoksa verdikleri mesajlarla sektörün önünü açmazlar, kapatırlar. O açıdan herkes mesajlarına dikkat etmeli, hukuk ve demokrasi prensiplerini her zaman göz önünde bulundurmalı. Herhangi bir yasaklama, hukukun getirdiği bir şey, hepsine uyacağız. Bir mahkeme kararı kapatıyor, öbürü de açıyor. Bunların üzerinden yorum yapmak sektör temsilcilerine düşmez, bu adli bir konudur. Ülkenin imajına ya da turizmine zarar verecek boyuta getirecek açıklamalarda bulunmamak lazım. Meslek örgütü temsilcilerinin bu tür gelişmelerle ilgili verdikleri mesajın üslubu daha seçici, daha özenli olmalı."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)