adscode
adscode

Türk aileler yabancı dadıda kuru sabitledi

Piyasadaki dalgalanmalardan etkilenen Türk aileler, ya yabancı bakıcılarla yollarını ayırarak Türk bakıcıları tercih ediyor ya da kuru sabitleme yoluna gidiyor.

Türk aileler yabancı dadıda kuru sabitledi
Eğitim
Kurdaki yükseliş, bakıcılık sektörünü de vurdu. Piyasadaki dalgalanmalardan etkilenen Türk aileler, ya yabancı bakıcılarla yollarını ayırarak Türk bakıcıları tercih ediyor ya da kuru sabitleme yoluna gidiyor.

Filipinli Bakıcı Üst Yöneticisi (CEO) Olcay Nazlı Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filipinli bakıcıların maaşlarının 900 ile bin dolar arasında değiştiğini, ancak kurdaki yükselişten sonra maaşların ortalama 800 dolara gerilediğini söyledi.

Müşteri portföylerindeki ailelerin yüzde 90'ının kuru sabitleme veya maaşta düşüşe gitme talebinde bulunduğunu aktaran Karakuş, "Ancak çoğunluğu doları 3 liradan sabitleyip o fiyattan maaş vermek istiyor. Çünkü maaşlar 800 dolara bile gerilese, kur 4 liraya fırlayınca maaş yine yükselecek. Bu nedenle maaşı sürekli dolar bazında düşürmektense, kuru sabitlemek çok daha mantıklı oldu." diye konuştu.

"Yabancı dadıdan Türk bakıcıya geçiş oldu"

Bakiciburada.com CEO'su Uğur Akkuş ise dolardaki dalgalanmaların her sektörü etkilediği gibi bakıcı ihtiyacı olan aileleri de etkilediğini söyledi.

Özellikle orta düzey gelire sahip ailelerin kurdaki dalgalanmadan daha fazla etkilendiğini vurgulayan Akkuş, bu ailelerin yabancı bakıcılarla yollarını ayırarak, yerine Türk bakıcıları tercih ettiklerini kaydetti.

Akkuş, Türkiye'de en çok Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Rusya'dan yabancı dadı olduğu bilgisini verdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)