adscode
adscode

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ

...

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Halil Akkanat

Kuruluş tarihi: 2010

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Mühendislik, Hukuk, Fen, Kültür ve Sosyal Bilimler ile İktisadi ve İdari Bilimler olmak üzere 5 fakültesi; 2 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu var.

Öğrenci sayısı: 1385

Akademik personel sayısı: 200 akademisyen görev yapmakta.

Burs olanakları: Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerin bir bölümüne Almanya’da burslu olarak yaz okuluna katılma, bazı başarılı lisans öğrencilerine ise burslu olarak Alman partner üniversitelerde çeşitli proje ve etkinliklere katılma imkanı sunulmakta. Burs desteği Alman Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ile Alman Akademik Değişim Hizmeti (DAAD) tarafından sağlanmakta.

Yurt olanakları: Yurt inşaatının 2019-2020’ye kadar tamamlanması planlanmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 20 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Birçok ülke tarafından denkliği kabul edilen TAÜ’nün 4 ülkede 15 yüksekokul ile Erasmus anlaşmaları bulunmakta, ayrıca Mevlana kapsamında öğrencilere kullandırmak üzere hazırlık çalışmaları bulunmakta. Bazı bölümlerin Alman partner üniversitelerle ortak diploma verilmesi için yaptıkları çalışmalar da devam etmekte.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Bir devlet üniversitesi olan TAÜ’de eğitim ücretsizdir. Ders programları Türk ve Alman akademisyenlerden oluşan eğitim kadrolarınca hazırlanmakta ve yürütülmektedir. Fen, Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde eğitim tamamen Almanca; Hukuk ile Kültür ve Sosyal Bilimler fakültelerinde eğitimin yüzde 30’u Almanca verilmekte, ilerleyen sınıflarda İngilizce de öğretilerek mezunların mesleklerini üç lisanda icra edebilmeleri sağlanmakta. Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerin bir bölümü Alman ortaklarımızın düzenlediği ve TAÜ’nün desteklediği Almanya’daki yaz kurslarına burslu katılabilmekte. İnteraktif eğitimin desteklenmesi için sınıf mevcutları küçük tutulmakta. TAÜ’nün araştırma ve uygulama üniversitesi kimliğine uygun biçimde, eğitim sürecinde teori ve pratik birleştirilmekte. TAÜ’nün Almanya’daki üniversitelerle gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde, başarılı lisans öğrencileri Alman üniversitelerinde dönem okuma imkânına sahip olabilirken, sanayi şirketleriyle kurulan işbirliği, öğrencilere Türkiye ve Almanya’da, uluslararası şirket ve kurumlarda staj yapma ve çalışma fırsatı sağlamakta.

İletişim bilgisi: www.tau.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)