adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen: Meslek liselerinde staj krizi çözülmeli

Türk Eğitim-Sen, Sağlık Meslek Liselerinde görülmekte olan İşletmelerde Mesleki Eğitim derslerinin 12. sınıf öğrencilerinin staj süresinden sayılması için MEB’e talepte bulundu.

Türk Eğitim-Sen: Meslek liselerinde staj krizi çözülmeli
Sendikalar
Güncelleme : 26-Mar-21 19:11

Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklama şöyle:


Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 12.03.2021 tarih, 22301929 sayılı “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İşletmelerde Beceri Eğitimi ve Staj Çalışması” konulu yazısında, Anadolu Teknik Programı öğrencileri ile birlikte Anadolu Meslek Programı 12 nci sınıf öğrencilerinden “İşletmelerde Beceri/Mesleki Eğitim” dersinin uzaktan eğitim veya yüz yüze olarak görenlerin staj çalışmalarının tam yıl eğitim kapsamında planlanacağı, Anadolu Meslek Programı 12 nci sınıf öğrencilerinin “İşletmelerde Beceri/Mesleki Eğitim” dersinin içeriği ile staj programı içeriği birlikte değerlendirilerek yüz yüze eğitime devam edilen günlerde birleştirilmiş eğitim uygulanarak tam gün tam yıl uygulaması esaslarına göre tamamlanmasının sağlanacağı, ifade edilmiştir.


Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğü’nün 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İşletmelerde Beceri Eğitimi ve Staj Çalışması başlıklı yazısında, http://mtegm.meb.gov.tr/www/sss.php adresinde uygulamanın nasıl olacağına ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ancak, bu durum Sağlık Meslek Liselerinde sorunlara sebebiyet verecek mahiyettedir. Sağlık Meslek Liselerinde görülmekte olan İşletmelerde Mesleki Eğitim derslerinin staj yerine sayılarak mükerrer uygulamaya sebebiyet verecek bu uygulamanın giderilmesi gerekmektedir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak, Sağlık Meslek Liselerinde görülmekte olan İşletmelerde Mesleki Eğitim derslerinin 12. sınıf öğrencilerinin staj süresinden sayılması hususunda gerekli işlemlerin ivedilikle yapılması için; MEB’e talepte bulunduk.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)