adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemini Masaya Yatırıyor

Türk Eğitim-Sen, 2. Maarif Kongresi kapsamında Türkiye'de Öğretim Programları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Çalıştayları düzenliyor.

Türk Eğitim-Sen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemini Masaya Yatırıyor
Sendikalar
Güncelleme : 27-May-21 19:55

Türk Eğitim-Sen'in konuya ilişkin açıklaması:

"Bilindiği gibi bundan bir asır önce 1921 yılında düzenlenen 1. Maarif Kongresi Türk milletini ve devletini eğitim ile ayağa kaldırarak birinci dünya savaşının ağır yıkımını ve toplumsal çöküntüyü gidermeyi amaçlamıştı. Osmanlı devletine dayatılan ağır anlaşmalara istinaden vatanı ve milleti ile paylaşım masasına oturtulmuş Türk devleti vermiş olduğu Türk bağımsızlık mücadelesi ile adeta küllerinden yeniden doğmuştu. Bu doğumun, silahla kazanılan zafer kadar eğitim ordusu ile cehalete karşı elde edeceği galibiyet te aynı öneme sahipti. İşte bu düşünce ile Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşları düşmanın Polatlı’ya kadar geldiği günlerde “1. Maarif Kongresi”ni düzenlemişti. Atatürk büyük bir titizlikle kongreye katılıp notlar alarak tebliğleri dinleyerek bu kongrenin dolayısı ile eğitimin önemini de açıkça ortaya koymuştur.

Bu kongre Atatürk ve onun izinde yürüyen Türk münevveri, mütefekkiri, üniversitesi, öğretmeni, müdürü ve müfettişi olmak üzere 1923 yılında Türk Devleti’nin geçeceği yeni yönetim biçiminin ardından toplumsal kalkınmanın kilidinin eğitimde olduğunun bilincinin hem vatandaşlara hem de dünyaya ilan edilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak alanda yapmış olduğumuz sendikal mücadelenin önemli bir unsuru olarak da Türk eğitiminin geleceği, kalkınması gayesi ile çalışmalar yapmayı bir şiar olarak görmekteyiz. Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız şuuru ile hareket ederken hem geleceğimizin teminatı yavrularımızın iyi bir eğitim almasını hem de üyelerimiz ve meslektaşlarımızın Türk eğitim sistemine yönelik öneri ve tenkitlerini çözüm önerileri ile birlikte masaya yatırmak ana hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu gaye ile 100. Yılında Aynı Ruh ve Heyecanla 2. Maarif Kongresi’ni 13-18 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’da toplayacağız. Bu kongre kapsamında ocak ayından itibaren Türk Eğitim sistemine ilişkin sorunlara çözümler üreten çalıştaylar düzenlemekteyiz. Bu program dâhilinde 28-30 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak olarak hem "2023'e Doğru Türkiye'de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Çalıştayı" hem de "2023’e Doğru Türkiye’de Öğretim Programları (Müfredat) Çalıştayı" gerçekleştireceğiz.

Çalıştayların açılışı 28 Mayıs 2021 Cuma günü saat 14:30'da yapılacak olup, Türk Eğitim Sen resmi youtube kanalı ve facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacaktır. Çalıştaylarımızda alanında uzman akademisyen ve eğitimciler ülkemizde bu alanlarda yaşanan sorunları mercek altına alacak ve çözüm önerileri getirecektir.

"2023'e Doğru Türkiye'de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Çalıştayı"nda;

Geçmişten günümüze öğrenci seçme yerleştirme sistemlerinin olumlu ve olumsuz yönleri.

Öğrenci yönlendirmede karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri.

Kademeler arası geçiş, kariyer ve mesleki yönlendirmede karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri

Üniversite mezuniyeti sonrası seçme ve yerleştirme sistemleri

Okullarda verilen eğitimler ile öğrencilerin girdiği sınavlar arasındaki uyum nasıl sağlanır?,

Öğrenciler neden takviye ders almak ya da dershanelere ihtiyaç duyuyor?

PISA gibi uluslararası sınavlar ve öğrenci başarıları üzerine çözüm önerileri

Öğrenci seçme yerleştirme sınavlarında yapılan değişiklikler ve bunların öğrenciler üzerindeki etkileri

Eğitim çalışanları öğrenci seçme yerleştirme sistemlerinde nasıl bir çözüm bekliyor?

Özel eğitim ve dersane sektörü öğrenci seçme yerleştirme sistemlerine nasıl bakıyor

Dünyada iyi örnekler ve bunlar üzerinden Türk eğitim sistemi üzerine uygulama önerileri konuları ele alınacaktır.

"2023’e Doğru Türkiye’de Öğretim Programları (Müfredat) Çalıştayı"nda da;

Mevcut öğretim programları,

2023 ve sonrasında öğretim programları, özel eğitim ve rehberlik programı,

İlköğretim öğretim programları, mesleki ve teknik eğitim programları,

Öğretim programlarının oluşturulmasında dikkat edilecek hususlar,

Dünya ve ülkemiz gerçeklerine göre öğretim programları,

Kaldırılan ve ders sayısı azaltılan dersler üzerine öneriler,

İlave edilmesi önerilen dersler ve müfredat içerikleri gibi konular masaya yatırılarak, 2023 ve sonrası ideal eğitim programlarının oluşması için evrensel ve milli gerçekler ışığında çözümler üretilecektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)