adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen'den salgınla mücadele açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İçişleri Bakanlığı’nın 14.08.2020 tarihli ve 13180 sayılı genelgesi doğrultusunda, kaymakamlıklar koordinasyonuyla "Mahalle Denetim Ekipleri" kurulması kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen'den salgınla mücadele açıklaması
Bilim Teknoloji

Buna göre Mahalle Denetim Ekibinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin bu denetim ekiplerinde görevlendirilebileceği bildirildi.

Mahalle Denetim Ekibinin oluşturulmasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Geylan, “Daha önceleri defalarca şahit olduğumuz şekilde, kimi mülki amirlerin “kolaycılığa” meylederek ve öğretmenleri “hazır kıta” gören arazlı bir anlayışla değil, hizmetin gereği doğrultusunda ve adaletle koordinasyon görevlerini ifa etmeleri sağlanmalıdır” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları ifade etti: “COVİD-19 salgınına karşı devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde faaliyetleri yürütmektedir. Başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlileri üstün fedakarlıkla hizmet etmektedir.

Şu gerçektir ki, salgınla mücadele, tam bir seferberlik anlayışıyla yürütülürse başarılı olunacaktır. 83 milyon vatandaşımızın her biri, bu süreçte yüksek bir ciddiyetle sorumluluk almalıdır.

Bu kapsamda, salgınla mücadelenin takibi ve denetimi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın 14.08.2020 tarihli ve 13180 sayılı genelgesi doğrultusunda, kaymakamlıklar koordinasyonuyla "Mahalle Denetim Ekipleri" kurulması kararlaştırılmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin bu denetim ekiplerinde görevlendirilebileceği ifade edilmiştir.

İnşallah milletçe bu musibetin de üstesinden geleceğiz.

Ancak Mahalle Denetim Ekiplerinin oluşturulmasında bazı hususlara dikkat edilmesi elzemdir.

Şöyle ki;

1-Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler, yeni doğum yapmış anneler ve 60 yaş üzeri olanlar görevlendirilmemelidir.

2-Görevlilerin kişisel koruyucu tedbirleri en üst düzeyde alınmalıdır.

3-Görevlerinin gereği olarak denetim yetkisi bulunan belediye personeli ve mahalle bekçileri öncelikli olarak "Mahalle Denetim Ekiplerinde" görevlendirilmeli ve sayıları artırılmalıdır.

4-Daha önceleri defalarca şahit olduğumuz şekilde, kimi mülki amirlerin “kolaycılığa” meylederek ve öğretmenleri “hazır kıta” gören arazlı bir anlayışla değil, hizmetin gereği doğrultusunda ve adaletle koordinasyon görevlerini ifa etmeleri sağlanmalıdır.

5-Geride bıraktığımız 6 aylık salgın sürecinde gördük ki, başta Vefa Destek Grupları olmak üzere, kamu çalışanları salgınla mücadelede üzerlerine düşeni istek ve fedakarlıkla yerine getirmişlerdir. Dolayısıyla memurlarımız bundan sonraki süreçte de “gönüllük” esasına dayalı olarak milletimizin hizmetinde olacaktır. Bu itibarla, kamu yöneticileri, çalışanların motivasyonunu bozacak tutum ve söylemlerden uzak durmalıdırlar.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)