adscode
adscode

Türk Eğitim Sen'den Tam Gün Eğitime Tepki

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, “İzmir derslik sayısı ve öğretmen kadrosu açısından Tam Gün Eğitim Sistemine hazır değildir. Öğrenci, öğretmen ve çalışan veli mağduriyeti…

Türk Eğitim Sen'den Tam Gün Eğitime Tepki
Sendikalar
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İzmir’in Buca ilçesinde 8 okulda Tam Gün Eğitim’e geçiş kararının alındığını belirterek, “İzmir derslik sayısı ve öğretmen kadrosu açısından Tam Gün Eğitim Sistemine hazır değildir. Öğrenci, öğretmen ve çalışan veli mağduriyeti yaşanması için Sistem 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemine ertelenmelidir” dedi.

Başkan Merih Eyyup Demir, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün Tam Gün Eğitim Sistemi’ne (09.00-15.00) geçiş için çalışma başlattığını, bazı okulların sisteme dahil edildiğini söyledi. İzmir’de mevcut durumda 2942 okul binası, 22 bin 163 dersliğin mevcut olduğunu belirten Başkan Demir, “İlk ve orta okulda derslik başına ortalama 32, genel orta öğretimde 27, mesleki ve teknik eğitimde ise derslik başına 34 öğrenci düşmektedir. İzmir’imizin 4 bin 500 ek dersliğe ihtiyaç varken, bu sistemde tam güne geçilmesi derslik başına düşen öğrenci sayısının ortalama yüzde 60 civarında artması demektir. İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısının, fazla olduğu düşünülürse gelecek yeni durumun eğitim ve öğretime hiçbir katkı sunmayacağı, aksine yeni sorunlarla karşı karşıya kalacağımız aşikardır. Okullarımız tarafından talebi olmayan Tam Gün dönüşümlerinin ertelenerek öğretmen, öğrenci ve velilerimizi mağdur etmeyecek bir şekilde planlanması ve 2018-2019 eğitim yılında hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Buca ilçesinde yıl içerisinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı okul dönüşümleri komisyonu kurulduğunu ve 8 okulda Tam Gün Eğitim sistemine geçiş kararı alındığını kaydeden Demir, “Komisyon okulların öğrenci sayısı, derslik sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı üzerinden 14 Nisan 2017 tarihinde 8 okulun Tam Gün Eğitime geçişine oy birliğiyle karar vermiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyon kararından sonra okullara müfettişi gönderiyor, ancak okul müdürleri, ‘Bizim bilgimiz yok’ diyor. Buna rağmen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 11 Mayıs 2017 tarihli 6741972 sayılı yazısıyla Valilik makamına sunulan olurla, tam güne geçişi düşünülen okulların kendi istekleriyle geçişi istedikleri vurgulanmıştır. Ancak karardan okulların haberi yoktur. Öte yandan Tam güne geçiş için planlanan okul sayısının Bornova’da 57 olduğu duyumunu aldık “ diye konuştu.

Tam Güne Geçiş Sistemi’nin gerek öğretmenler, gerek öğrenciler, gerekse veliler açısından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında büyük sorunlara yol açacağını öne süren Demir, şöyle devam etti: “4+4+4 dönüşümlerinin henüz sağlıklı olarak tamamlanmadı, aynı binada eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin halen bazı okullarda ortak tuvalet kullanmak zorunda kalındığı bir süreçte, okulların plansız programsız ve ilimizde 4 bin 500 ek dersliğe ihtiyaç olduğu bir ortamda Tam Gün Eğitim Sistemine nasıl geçileceği bir muammadır. 2017 yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı, yer değiştirme işlemlerinin başladığı şu günlerde öğretmenlerimizin MEBBİS‘te yer alan ‘Bu eğitim öğretim yılı sonunda bulunduğum kurumun dönüşümü tamamlanacağından veya bulunduğum kurum kapanacağından norm kadro fazlası olacağım’ ibaresi dolayısıyla tüm öğretmenler tedirginlik içerisindedir. Yayınlanan İl İçi Öğretmen İhtiyaç Listesi’nde ilimizde 20 sınıf öğretmenliği kadrosu ihtiyacı olduğu görülmektedir. Tam gün sistemine geçişten dolayı norm fazlası olarak sınıf öğretmenlerimizin ihtiyaç fazlası olacağı, bu durumun iller arası ve özür grubunda ilimize sınıf öğretmeni gelme şansı olmayacağının da bir göstergesidir. Bu durum diğer bir çok branş öğretmeni için de farklı değildir. 4+4+4 dönüşümü sebebiyle ilimizde bir çok öğretmenin kararnamesinde ‘ihtiyaç fazlası’ yazmaktadır. Bu durum ‘ihtiyaç fazlası’ kararname sayısının nereye varacağının ve bu fazlalığının il içinde ne şekilde eritileceğinin de çalışmasının çok güçleşeceği ve yıllar alacağı da bir gerçeğini de göstermektedir”

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)