adscode
adscode

Türk Eğitim Sistemi Uluslararası Platformda Tartışılıyor

Dünyanın önde gelen eğitim ekonomistlerinden Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eric Hanushek, yine eğitim araştırmalarıyla Amerika’da ve pek çok ülkede büyük yankılar uyandıran Stanford Üniversitesi’nden…

Türk Eğitim Sistemi Uluslararası Platformda Tartışılıyor
Etkinlikler
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı “Eğitimde Yeni Arayışlar ve Türkiye” başlıklı çatıştayda, eğitim politikalarında yeni arayışlar ve Türkiye'nin geleceği açısından eğitimci kalitesinin önemi, Türkiye'de cinsiyet ve eğitim eşitsizliği sorunu, zorunlu eğitimin uzamasının evlilik ve doğuma olan etkisi, eğitimin sosyal getirileri gibi konular, Amerika'da uygulanan Charter okulları sistemi ve Türkiye'deki ilk, orta, lise ve üniversite eğitimi temel alınarak incelenecek.

Çalıştayda dünyanın önde gelen eğitim ekonomistlerinden Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Eric Hanushek, çeşitli ülke eğitim politikaları hakkındaki çalışmaları ve derin bilgi birikimini paylaşırken; Türkiye eğitim politikalarına ilişkin, görüş ve değerlendirmelerini sunacak. Eğitim araştırmalarıyla Amerika'da ve pek çok ülkede büyük yankılar uyandıran Dr. Macke Raymond’ın (Stanford Üniversitesi Center for Research on Education Outcomes - CREDO Direktörü) Amerika'daki Charter okulları ile ilgili yapacağı sunum hem makalede kullanılan teknikler açısından hem de yurt dışındaki okul türleri açısından farklı bir bakış açısı sunacak. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden gelen akademisyenlerin sunumları ise günümüz Türkiye'sinde eğitim ortamını ve şartlarını ele alacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları, akademisyenler ve Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmeyi amaçlayan çalıştay, eğitim alanında uzman akademisyenlerin çalışmalarına yer vererek, Türkiye'deki karar vericilere ışık tutabilecek nitelikte farklı akademik araştırmanın bulgularını katılımcılar ile paylaşılmasını sağlayacak.

Tarih: 24 Kasım Pazartesi
Saat: 09.30 -17.00
Yer: Fatma Altınbaş Konferans Salonu


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)