adscode
adscode

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İHA Destekli Arama Kurtarma Eğitimi Tamamlandı

16 yaş ve üstü kişiler için dron ve İHA eğitimleri vermek için kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde, Yagem ve Dronmarket işbirliği ile İHA destekli arama kurtarma eğitimi başarıyla gerçekleştirdi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İHA Destekli Arama Kurtarma Eğitimi Tamamlandı
Üniversite

Eğitime THK Üniversitesi personelleri, mühendis ve öğretim üyeleri katıldı.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde bulunan THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde yapılan drone ve insansız hava aracı (İHA) eğitimleri, bugüne kadar binlerce kişiye İHA eğitimi veren Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket’in uzman pilotları tarafından verildi.

İstanbul başta olmak üzere Ankara, Sakarya, Antalya, Iğdır, Samsun, Manisa, Bursa ve daha pek çok ilde eğitimler düzenleyen Dronmarket İHA Eğitmeni Şenay İnan; eğitimimizde İHA’ların aktif kullanımı ile bilgiler verdik. İHA ile otonom görev oluşturma kurallarını anlattık. Düzgün ve stabil haritalama için kullanılan tekniklerin üzerinde durduk. Kursiyerlerin her biri kendi harita alanını oluşturup otonom görevlerini tasarladılar ve uçuşlarını gerçekleştirdiler. Pix4d programı ile datların işlenmesi ve düzgün haritalama hakkında uygulamalarla eğitimimizi destekledik. İHA ile hassas haritalama hakkında bilgiler verirken, İHA ile haritalamada uyduların kullanımı ve koordinat bulma hakkında uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Oluşturulan otonom operasyonlar ile pratik eğitimimizi tamamladık.

Arama Kurtarma faaliyetlerinde dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durduklarını söyleyen İnan; “Zenmuse H20 ve Matrice 300 RTK ile 2’li İHA ekipleri oluşturduk. Uçuşları iki kumanda ile yönettik. Bir kumanda ile uçuş operasyonu gerçekleştirilirken diğer kumanda ile Zenmuse H20 ve Gimbal kontrolünü sağladık. Eğimli ve yüksek arazilerde gerçekleştirilecek operasyonlarda hızlı operasyon ve çözüm tekniklerini konuştuk. Afetzedelere kısa sürede ulaşma, hızlı bölge tarama ve canlı izleme operasyonlarını gerçekleştirdik. Afet durumunda kullanılacak uygulamalar ve izlenecek teknikler üzerine eğitimimizi sonlandırdık” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)