adscode
adscode

Türk İşi Robotlar RoboKamp 2012’de Hem Yarıştı Hem Şov Yaptı

Özyeğin Üniversitesi’nin RoboKamp 2012 robot yapımı kampından geleceğin mühendislik dehaları ortaya çıktı. İki haftada robot yapmayı öğrenen lise 11’inci ve 12’inci sınıf öğrencileri, bununla da kalmadı…

Türk İşi Robotlar RoboKamp 2012’de Hem Yarıştı Hem Şov Yaptı
Etkinlikler
Özyeğin Üniversitesi’nin lise öğrencilerinin mühendislik yeteneklerini geliştirmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği RoboKamp 2012  robot yapım kampı, 6 Temmuz 2012, Cuma günü ÖzÜ Çekmeköy Kampüsü’nde  düzenlenen final yarışı ve ödül töreni ile sona erdi. İki hafta boyunca robot yapımı konusunda eğitim gören 28 lise öğrencisinin katıldığı yarışmada Türkiye’nin genç yetenekleri ortaya çıktı. Ford Otosan robotlarının gösterisiyle başlayan, ardından Özyeğin Üniversitesi ve TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri ile Özyeğin Ünversitesi  akademisyenlerinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan “Basket Atan Robot” gösterisiyle renklenen yarışmanın finali, büyük bir rekabete sahne oldu.  
9 öğrenciye % 100 burs
Mühendislik  yeteneği olan gençlerin ortaya çıkartılmasını sağlayan ve başarılı bulunan gençlerin bu alanda Özyeğin Üniversitesi’nde burslu okuma fırsatı yakaladığı RoboKamp 2012’nin galibi Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Özüdroid Grubu oldu. Sıkı bir rekabetin yaşandığı yarışta, Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Grup Nazar ikinci gelirken, Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi ile Çınarlı Teknik Lisesi öğrencilerinin kurduğu Master Of Line Grubu üçüncü oldu.  
Toplam  28 lise öğrencisinin robot yapımını öğrendiği RoboKamp 2012 eğitim süreci ve final yarışında başarılı bulunan 9 öğrenci, üniversiteye giriş  sınavında ilk 6 tercihleri arasından Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği programına yerleştikleri takdirde, Özyeğin Üniversitesi’nde %100 burslu öğrenim görebilecekler.
Robotların  yaşamımıza her gün daha fazla girmesinden yola çıkan Özyeğin Üniversitesi, RoboKamp ile liseli gençleri robot mühendisliğinin temelleri ile tanıştırmayı, öğrencilerin bu konuya duydukları heyecanı güçlendirmeyi ve yeni yetenekler keşfetmeyi hedefliyor. 
Robot mekaniğine giden yol çizgiden geçiyor Bu  yıl ikincisi düzenlenen RoboKamp’ın iki haftalık kamp süresi boyunca öğrenciler elektronik, mekanik ve programlama konusunda temel bilgi alarak mühendislik yeteneklerini geliştirdiler. ÖzÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin verdiği eğitimlerin ana konsepti “çizgi izleyen minyatür robot” yapımı üzerineydi. Öğrenciler, kendilerine verilen eğitim ve gerekli parçalar aracılığıyla siyah zemin üzerine çizilmiş beyaz bir çizgi üzerinde giden robotlar tasarladılar. Kamp süresince tasarlanan robotlar önce antreman pistinde yarıştırıldı. Bu sayede robotlarını test edip mükemmel hale getiren öğrenciler, 6 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen final yarışında maharetlerini davetliler, ÖzÜ akademisyenleri ve medya mensupları önünde sergilediler. 
RoboKamp 2012 hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://www.ozyegin.edu.tr/new/ROBOKAMP/ROBOKAMP adresini ziyaret edebilir ya da Özyeğin Üniversitesi’nin 0216 564 9 564 numaralı telefonunu arayabilirsiniz.   egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)