adscode
adscode

Türk Öğretmen CERN'de

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) Turkish Teachers Program / Türk Öğretmen Çalıştayı 20 Temmuz - 24 Temmuz 2015 tarihleri arasında Cenevre'de gerçekleştirildi.

Türk Öğretmen CERN'de
Özel Okullar
MEF Okulları Fizik öğretmenlerinden Önder Demirbilek bu eğitime Türkiye’den yapılan birçok başvuru arasından seçilerek kabul edidi. Bu programa başvuru yapan öğretmenlerin kabul sürecinde öğretmenlerin  bu zamana kadar yaptıkları projeleri, deneyleri, etkinlikleri ve öğretmenlik tecrübeleri ciddi bir eleme sürecinden geçiliyor.

Cern’de gerçekleşen bu programın amacı; yapılan etkinlikleri, bütün üye ülke öğretmenlerinin kendi müfredatlarında nasıl kullanacaklarını belirlemek ve asrın deneyinde neler olup bittiğini gözlemlemeleri sonucu elde ettikleri bilgileri bütün öğrencilerine aktarmalarını sağlamak.
 
Çalıştayda alınan eğitimi katılımcı her ülke kendi ülkesindeki öğretmenlerine vermektedir. Cern’de çalışan ve Türkiye'yi temsil eden Türk araştırmacılardan Gökhan N. Ünel, Sezen Sekmen, Samim Erhan, Veliko Atanasov Dimov, Umut Köse, M. Bilge Demiröz, Bora Akgün, Saime Gürbüz, Cenk Yıldız Türkiye’den gelen katılımcılara bu eğitimi verdiler.
 
Türk katılımcılar program kapsamında sunumlara, Cern içinde yapılan bütün deney gezilerine, sergilere ve uygulamalı çalıştaylara iştirak ederek hızlandırıcı ve parçacık fiziği konularına ilk adımlarını attılar. 
 
Program dahilinde MEF Okulları Öğretmeni Önder Demirbilek 25 saat Astro-Parçacık, Parçacık, Hızlandırıcı ve Nötrino Fiziği dersi ve 25 saat AD, AMS, ATLAS, CAST vs SC deneylerinde yapılan eğitimi başarıyla bitirdi. 
 
Program kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinlikleri takip eden Önder Demirbilek, bir sonraki çalıştay için koordinatörlük teklifi aldı. Bu eğitimin sonucunda bilim elçiliği yaparak konuları geleceğin fizikçilerine, mühendislerine, bilişimcilerine aktaracak.
 
Cern'deki olağanüstü deneyimleriyle ilgili Önder Demirbilek düşüncelerini şöyle paylaştı; “Bu eğitimin sonucunda çıkardığım en temel sonuç: Bilimin hayatımızdaki önemi ve bizim gibi ülkelerin daha çok bilime sarılmaları gerektiğidir. Cern’de bize evrenin varoluş kapılarını açtılar. Orada, yapılan deneylerin ne kadar ciddi, titizlikle yürütüldüğünü; bunun yanında Cern’in bilim ve teknolojinin gelişme merkezi olduğunu gördüm. Cern’de aldığım bu dolu dolu eğitimi öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarımla paylaşacağım.  Bu eğitim bana bugünden sonra yaptığım projelerde, derslerde oldukça iyi bir kaynak olacak.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)