adscode
adscode

Türkçe Bayramı'na 46 ülkeden katılım

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından gerçekleştirilen "2. Türkçe Bayramı" etkinlikleri İstanbul'da gerçekleştirildi.

Türkçe Bayramı'na 46 ülkeden katılım
Kültür Sanat
46 ülkeden 540 öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan Kültür ve Tuizm Bakanı Nabi Avcı, "Bugün kutladığımız bayram aynı zamanda teröre de verilmiş en güzel en anlamlı cevaplardan biridir. Çünkü terör, bizim gündelik hayatımızı, bu türden faaliyetlerimizi sekteye uğratmak, imkansızlaştırmak için de faaliyettedir. Ona verilecek en güzel cevap, 'Biz sana rağmen güzel işler yapmaya, hayırlar işlemeye devam edeceğiz' demektir" ifadelerini kullandı.

Ülker Sports Arena'daki etkinlikte Osmanlı sokağı temalı dekor önünde bayram gelenekleri, Hıdırellez ve askerlik canlandırmaları sahnelendi. Kafkas, Karadeniz, Ege yöresi gibi halk oyunu gruplarının sahnelediği, horon, zeybek gibi gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Asker kıyafetli bir oyuncunun "Piyade Başçavuş Ömer Halisdemir! Emret komutanım!" tekmilinin ardından 15 Temmuz'la ilgili videolar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden "Dua" şiiri dinlettirildi. Gösterinin ardından şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Türkçe'nin, büyük medeniyetler kurmuş bir milletin dili olduğunu, yaygınlık ve kullanım bakımından dünyanın sayılı dilleri arasında yer aldığını ifade eden Bakan Avcı, Türkçenin zengin söz varlığıyla, Türkiye tarihini, kültürünü, sanatını ve medeniyetini taşıyacak güçte olduğunu kaydetti.

Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)