adscode
adscode

Turkcell Akademi’den görme engelli çocukların ailelerine online eğitim

Turkcell Akademi, görme engelli çocukların ebeveynleri için hazırladığı online eğitim videolarını tüm Türkiye'yle ücretsiz olarak paylaşıyor.

Turkcell Akademi’den görme engelli çocukların ailelerine online eğitim
Özel Eğitim
Turkcell açıklamasına göre, görme engelli çocuğa sahip ailelerin, çocuklarını eğitmek için bilgi alabilecekleri kaynak azlığını fark eden Turkcell Akademi, tüm Türkiye'nin ücretsiz olarak yararlanabileceği online videolar hazırladı. Görme engelli çocukların bilişsel, davranışsal ve sosyal gelişimleri için özellikle anne babalarının bilinçlendirilmesi gerekliliği ile yola çıkan Turkcell Akademi'nin oluşturduğu eğitim videoları Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Turkcell Akademi, sunduğu bu hizmetle ebeveynlere, çocuklarının hayatlarını daha iyi sürdürebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilmeleri için hangi yöntemleri kullanmaları gerektiği konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

Anne babalar, bu online eğitim videoları sayesinde çocuklarının ihtiyacı olan özel eğitim konusunda daha sağlıklı yönlendirmeler yapabilecek ve onların sosyal hayatta daha aktif bireyler olmalarını sağlayabilecek. Turkcell Akademi'de, Erken Eğitimin Önemi, Bilişsel Gelişim, Dil Gelişimi, Sosyal Duygusal Gelişim, Psikomotor Gelişim, Öz Bakım Becerileri, Günlük Yaşam Becerileri ve Bağımsız Hareket Becerileri başlıklarından oluşan 16 video yer alıyor.

-"Görme engelli çocuklara eğitim verebilmek teknolojinin gücüyle mümkün"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen, Turkcell'in her zaman engellilerin yanında olduğunu ve bu konuda teknolojiyi sonuna kadar kullandığını vurguladı. Sezen, şunları kaydetti:

"Turkcell'in engellilerin istihdamına, eğitimine ve günlük hayatta engelleri ortadan kaldırmalarına yönelik çalışmalarını Turkcell Akademi altında yer alan 'Engelsiz Eğitim' kategorimizle desteklemekten ve tüm Türkiye'de farkındalık yaratmaya devam etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Görme engelli bireylerin topluma kazandırılmasının çocukluk döneminde başladığının bilinciyle hareket ederken, ailelerle birlikte kurumlara da önemli görevler düşüyor.

Engelli çocuğa sahip ebeveynlerin, çocuklarının bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri konularda eğitim verebilmek teknolojinin gücüyle mümkün. Turkcell Akademi'ye eklenen ve 16 videodan oluşan bu değerli eğitimlerin çok önemli bir kaynak olduğu düşüncesindeyim. Görme engelli çocuğa sahip ebeveynler bu online eğitimlerle çocuklarının bilişsel, davranışsal ve sosyal gelişimleri için neler yapmaları gerektiğini 'www.turkcellakademi.com' üzerinden artık kolayca öğrenebilecekler."


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)