adscode
adscode

Türkiye genelinde eğitime kar engeli

Kar, Türkiye genelinde etkisini gösterirken birçok şehirde okullar tatil edildi. İşte o şehirler:

Türkiye genelinde eğitime kar engeli
Eğitim
Güncelleme : 12-Mar-22 11:58

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, kentte etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili tüm eğitim ve öğretim kurumlarının pazartesi gününe kadar faaliyetlerine ara verdiğini bildirdi. Öte yandan YÖK'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İstanbul Valiliğinin, il genelindeki üniversite rektörlükleri ile yaptığı istişareler doğrultusunda, yükseköğrenime pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirildi.

SİNOP

Sinop'ta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte kötü hava koşullarının etkili olmasının beklendiği belirtildi. Değerlendirmeler sonucu 11 Mart Cuma günü il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verileceği ifade edilen açıklamada, kamuda çalışan engelli personel ile hamile işçi ve memurların da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. Açıklamada, yarın özel eğitim kurumları ile halk eğitim merkezlerindeki kurslara da ara verildiği bildirildi.

BARTIN

Bartın'da, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik tahminlere göre gece boyunca kar yağışının etkili olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, "İl genelinde tüm resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarında eğitim öğretim faaliyetlerine 11 Mart Cuma günü ara verilmesi kararlaştırılmıştır." ifadesi kullanıldı.

MUĞLA

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartlarının etkisini sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yoğun kar ve buzlanma tehlikesine karşı 11 Mart Cuma ilçe genelinde temel eğitim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildiği kaydedildi.

TRABZON

Trabzon'da olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde bugün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları dolayısıyla Şalpazarı ve Tonya ilçelerindeki tüm okullarda eğitime, Ortahisar ve Köprübaşı ilçelerinde de taşımalı eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Akçaabat ilçesinde yüksek mahallelerde bulunan ilk ve ortaokullar ile 5 okul, Araklı ilçesindeki 4 okul, Maçka ilçesindeki 3 okul, Yomra ilçesindeki 4 okul, Sürmene ilçesindeki 2 okulda da eğitime ara verildiği aktarılan açıklamada, Sürmene ve Yomra ilçelerindeki bazı okullardaki taşımalı eğitime de ara verildiği kaydedildi.

IĞDIR

Iğdır'da kar yağışından dolayı bazı köy okullarında bugün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede dün etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimli bölgelerde yolların ulaşıma kapandığı, ayrıca buzlanma yaşandığı belirtildi. Açıklamada, bu nedenlerle Aşağı Civanlı, Yukarı Civanlı, Osmanköy, Sarıbulak, Abbasgöl ve Katırlı köylerinde eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

HAKKARİ

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla 11 Mart Cuma il merkezi ve Yüksekova ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Kamu kurumlarındaki engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

TEKİRDAĞ

Çerkezköy'de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Kamu kurumlarında görevli engelli personel ile hamileler de aynı günlerde idari izinli sayılacak.

 

AA

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)