adscode
adscode

Türkiye Mezunları web sitesi açıldı

YTB'nin Türkiye'de okumuş öğrencilere yönelik hazırladığı "Türkiye Mezunları web sitesi" yayına girdi.

Türkiye Mezunları web sitesi açıldı
Eğitim
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye'de eğitim almış öğrencilere yönelik hazırladığı "Türkiye Mezunları Web Sitesi / www.turkiyemezunlari.gov.tr" açıldı.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan dünyanın dört bir yanındaki tüm öğrencileri bir araya getirmek maksadıyla kurumun hazırladığı “Türkiye Mezunları web sitesi” yayına başladı.

Türkiye’de eğitim almış mezunlara bir araya gelebilecekleri dinamik ve interaktif bir platform sunan YTB, mezunların Türkiye'de kurdukları bağları daha da kuvvetlendirmelerine imkan sağlayacak.

Web sitesi, hem Türkiye mezunlarının birbiriyle hem de Türkiye ile bağlarını koruyarak daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu sayede, Türkiye mezunlarının Türk dili ve kültürüyle bağları sürdürülerek, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Site, hem Türkiye'den mezun olan hem de hala eğitimine devam eden öğrencilerin kullanımına açık olacak.

Ayrıca uluslararası etkinlikler, bölgesel projeler ve mezun buluşmaları gibi etkinliklerin yanı sıra Türkiye mezunlarına yönelik iş ve kariyer fırsatları da siteden duyurulacak.

Türkiye mezunları, sitede Türkiye’deki eğitim süreçlerine dair tecrübelerini aktardıkları "mezun hikayelerini" de paylaşabilecek.

Öğrenciler, "www.turkiyemezunlari.gov.tr" adresinden üyelik kaydı oluşturarak ilgili güncel haber ve duyuruları takip edebilecek, kariyer imkanlarından yararlanabilecek.

Ayrıca Facebook, Twitter ve Instagram uygulamalarında “TurkeyAlumni” kullanıcı adıyla yer alan Türkiye Mezunları hesaplarında da ilgili ilan ve duyuruların paylaşımı yapılıyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)