adscode
adscode

Türkiye 'misafir öğretim görevlisi' arıyor

YTB, uluslararası araştırmacıları 2 bin 500 TL bursla Türkiye'deki üniversitelere çekecek.

Türkiye 'misafir öğretim görevlisi' arıyor
Eğitim
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), dünyanın her yerinden doktora diplomasına sahip araştırmacıların, Türkiye'deki üniversitelere gelmeleri için 2 bin 500 TL bursla araştırma programı başlatıyor.

Amerika ve Avrupa'daki üniversitelerin, tüm dünyadan akademisyenlerin ülkelerinde araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla burslandırdığı misafir öğretim görevlisi (visiting lecturer) sistemini Türkiye'de uygulamaya başlayan YTB, uluslararası çalışmalara imza atacak bursiyerlerini bekliyor.

YTB, geliştirdiği araştırma burs programıyla doktora diplomasına sahip olanlar ile doktora düzeyinde eğitim gören ve tez aşamasında olan araştırmacılara burs imkanı sağlayacak. Program kapsamında, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında araştırmalar yapacak uluslararası araştırmacılara, 2 bin 500 TL burs verilecek.

Türkiye vatandaşlığı dışında bir vatandaşlığa sahip olanların yararlanabildiği burs programıyla, Türk ve uluslararası akademisyenlerin ortak çalışmalar yapmasının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Sosyal ve beşeri bilimler alanlarında araştırma yapmak isteyen araştırmacıların, Türkiye'deki bir üniversiteden kabul alması gerekiyor. En az 3, en fazla 12 ay süreli verilecek araştırma burslarına, YTB Türkiye Bursları internet sayfasından (www.turkiyeburslari.gov.tr) yıl boyunca başvuru yapılabilecek.

Türkiye'deki araştırmasını başarılı bir şekilde tamamlayan araştırmacılara, bilimsel etkinliklere katılmaları için YTB tarafından ek yardımlar da sağlanacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)