adscode
adscode

Türkiye SAÜ’lü bu hocayı konuşuyor!

Sakarya Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, kendisini evsizlere adadı. "Aşhane" adını verdiği aracıyla her gece sokakta yaşayan kimsesizlere çorba dağıtmaya başladı...

Türkiye SAÜ’lü bu hocayı konuşuyor!
Üniversite
Takvim Gazetesi’nden Ulaş Özdemir’in haberine göre, İstanbul'da herkes evine çekildiğinde sokağa çıkan Sakarya Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, kendi imkanlarıyla aldığı ve 'aşhane' adını verdiği aracıyla kimsesizlere çorba ve ekmek dağıtarak büyük takdir topladı. Üsküdar'da yaşayan öğretim görevlisi Karaman, özellikle Taksim ve civarındaki evsizlerin durumundan çok etkilendi.

2 BİN BATTANİYE
   Oğlu Mustafa Fazıl Karaman ile birlikte Taksim'den başlayıp, İstanbul'un tüm semtlerini dolaşarak evsizlere 2 bin civarında battaniye dağıttı. Ancak sadece onları ısıtmanın yetmeyeceğini düşünen Karaman, karınlarını doyurmak için de harekete geçti. Yaklaşık 80 bin lira harcayıp, 420 litre sıcak çorba kapasiteli "aşhane" adını verdiği bir araç yaptırdı. Aracın üzerine de "Komşum aç yatmayacak" yazdıran Karaman, 3 aydır evsizlerin karnını doyuruyor.
Fazıl Karaman, oğlu Mustafa Fazıl Karaman ile birlikte Taksim'den başlayıp, İstanbul'un tüm semtlerini dolaşarak evsizlere 2 bin civarında battaniye dağıttı. Ancak sadece onları ısıtmanın yetmeyeceğini düşünen Karaman, karınlarını da doyurmak için de harekete geçti, çorba dağıtmaya başladı.

"BU GÖNÜL İŞİ"
   Her gece 500 bardak çorba dağıttıklarını anlatan Karaman, "Evsiz ve sokakta yaşayanların sevinci görülmeye değer. Her semte ulaşmak için tabi ki gönüllülerin desteğini bekliyoruz. Aracın mazotu, bardak, ekmeği, çorbasını da aynı şekilde kendi aramızdaki organizasyonla sağlıyoruz. Bu gönül işi" dedi. Aşhane, her gece Eyüp Cami avlusu, Aksaray-Metro İstasyonu, Fatih-Saraçhane Parkı, Beşiktaş Parkı, Üsküdar Davut Kadı Cami avlusu ve Harem Parkı'nda yaklaşık 500 kişiye ulaşıyor... 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)