adscode
adscode

Türkiye ve UNICEF çocuklar için işbirliğini güçlendiriyor

Ortaklık, Myanmar'da yerlerinden edilmiş 13.863 kişiye su, sanitasyon ve hijyen imkânlarına (WASH) erişim sağlamayı hedefliyor.

Türkiye ve UNICEF çocuklar için işbirliğini güçlendiriyor
Türkiye'den Haberler
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNICEF arasında geçen hafta New York'ta imzalanan ve Acil Su, Sanitasyon ve Hijyen (WASH) hizmetleri için 1.082.326 dolarlık katkıyı öngören anlaşmanın imza töreni, Türkiye ile UNICEF arasında çocuklara yönelik ortaklığı daha da pekiştirdi. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yaşar Halit Çevik anlaşmayı "Giriştiğimiz zorlu uğraşta daha fazla işbirliğini hedefliyoruz" sözleriyle değerlendirdi. UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt da benzer biçimde işbirliğinin taşıdığı önemi vurguladı: "İşbirliğine dayalı bu ilişkiden büyük bir memnuniyet duyuyorum ve bunun ilerideki çalışmalarımız için temel oluşturmasını umut ediyorum".

Sağlanan kaynak, Ekim 2012'deki topluluklar arası şiddet olayları sonucunda yerlerinden olan ve halen Rakhine eyaletindeki Pauk Taw ve Myebon civarındaki kamplarda yaşayan 13.863 kişinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. UNICEF, yerel yönetim, ulusal ve uluslararası STK ortakları ve yerlerinden edilmiş topluluklarla birlikte çalışarak bu kesimlere temel tüm WASH hizmet ve tesislerini sağlayacak ve bu çalışmalarında özellikle diğer yardımların ulaşmadığı kesimleri hedef alacak.

AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay anlaşmayı imzalarken, 2012 yılında bir Türk heyetin Myanmar'a yaptığı resmi ziyarete değinerek heyetin bu ülkeden yardım için harekete geçilmesine yönelik güçlü duygularla ayrıldığını söyledi.

Dr. Oktay, "Kuşkusuz, çocuklardan söz ettiğimizde UNICEF aklımıza ilk gelen başlıca ortaklardandır. Uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." diye belirtti ve Myanmar'daki insanlık trajedisine bizzat tanıklık ettiğini vurguladı. Türkiye'de 2012 yılında başlatılan bir kampanyayla Myanmar'a destek sağlanmıştı. "Umarız durum kısa sürede iyileşir ve ülkede yardıma muhtaç çocuk kalmaz. Ancak ne yazık ki bugün durum böyle değil ve bu çocuklara yardımda UNICEF'le birlikte çalışabilmemizden memnuniyet duyuyoruz."

WASH hizmetleri açısından ülkelerinde yerlerinden edilmiş insanların bugünkü durumları kampların bulunduğu yerlere göre değişiklik göstermektedir. Myanmar'daki WASH çalışmalarının öncülüğünü yapan UNICEF, başlangıçtan bu yana hükümetle, uluslararası ve ulusal STK'larla ve BM kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde yardım çabalarının eşgüdümünü sağlamaktadır.

İmza töreni sırasında, Kamu Sektörü Anlaşmaları ve Kaynak Yaratma Ofisi (PARMO) Direktör Yardımcısı Dominique Hyde görüşlerini şöyle dile getirdi: "Bence bu ortaklık tek başına şu anda Myanmar'da yapılmakta olanların ve bu finansmanın çok ötesine geçiyor." Bu arada, Türkiye'nin Suriyeli mültecileri konuk etmesi konusu da gündemde gelmiştir. Hyde bu konuda şunları söylemiştir: "Ülkede sayıları bir milyonu aşan Suriyeli mülteciler için Türkiye'nin yaptıklarını BM'de olsun UNICEF'te olsun büyük bir takdirle karşılıyoruz. Buradan öğrendiklerimizin Suriyeli mültecileri desteklediğimiz diğer ülkelerde de bize yarar sağlayacağını umuyoruz. Bu bizim ilk ortak çalışmamız değil; ileride de birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)