adscode
adscode

Türkiye voleybolda dünya 3.sü oldu

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Brezilya'da düzenlenen Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü Genç Kız Voleybol Takımı Dünya 3’ncüsü oldu.

Türkiye voleybolda dünya 3.sü oldu
Eğitim
Güncelleme : 29-Jun-22 12:31

 

ISF Dünya Liseler Voleybol Şampiyonasına damga vuran Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü Genç Kız Voleybol Takımı dünya 3.sü olarak Türkiye’nin gururu oldu. Şampiyona boyunca üstün performansı ile dikkat çeken takım sırasıyla; Brezilya, Hırvatistan, Arjantin ve Güney Kıbrıs Rum kesimini mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Sırbistan’a kaybeden takım, üçüncülük maçında Yunanistan ile karşı karşıya geldi. Yunanistan’ı 3-0 mağlup ederek Türkiye’ye 3.lük getiren Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü, Türk bayrağını dünyada dalgalandırdı.

 “Gururluyuz”

Ülkemizi dünyada temsil etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü Genç Kız Voleybol Takımı, “Sonuna kadar mücadelemizden ödün vermeyerek yarı finale kadar namağlup geldik ve 3. olduk. Bizi destekleyen ve başarımızda emeği olan ailelerimize, spor koordinatörlüğümüze, öğretmenlerimize ve tüm Doğa ailesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal öğrencilerini göstermiş oldukları mücadele ve başarıdan dolayı tebrik ederek “Doğa Koleji olarak spora verdiğimiz önem ve değerle ülkemizi dünyada her daim temsil etmeye, milli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Doğa Kolejinin çeşitli takım sporlarında 6 dünya şampiyonluğu, 49 Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman ise “Doğa Koleji sportif takımları, 2008 yılından bu yana spor karşılaşmalarında ülkemizi ve okulumuzu temsil etmektedir. Öğrencilerimizi dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiği için tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, antrenörlerimize, idarecilerimize ve onların bu başarılarına çok büyük katkısı ve desteği olan spor koordinatörlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)