adscode
adscode

Türkiye Zeka Oyunları Yarışması için başvurular sürüyor

Türkiye Zeka Vakfı’nın düzenlediği "Türkiye Zeka Oyunları Yarışması" bu yıl 25. yaşında.

Türkiye Zeka Oyunları Yarışması için başvurular sürüyor
Türkiye'den Haberler

 

Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK'ın destekleriyle düzenlenen "OYUN 2020" Türkiye 25. Zeka Oyunları Yarışması'na  yaş ve eğitim sınırlaması olmadan, okuma yazma ve matematikte dört işlem becerisine sahip olan herkes katılabiliyor.

 

Yarışma 6 Ocak Pazartesi günü eleme sınavı sorularının yayınlanmasıyla başladı. Başvurular ise 25 Şubat'a kadar devam ediyor.

 

Yarışma 20-23 Mart tarihleri arasında yapılacak yarı final ile devam ederek, 19 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek final sınavıyla son bulacak.

Yarışma sonunda kategorisinde birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin TL, dördüncüye bin 500 TL ve beşinciye bin TL ödül verilecek.


Oyun 2020; eleme, yarı final ve final sınavları 4’ü ortak olmak üzere toplam 10 sorudan oluşuyor. Sözel, sayısal, görsel ve mantık alanlarında orijinal zekâ sorularının yer aldığı yarışmanın soruları Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor. Yarışmacılar yaşlarına göre ‘Minikler’, ‘Çocuklar’, ‘Gençler’, ‘Yetişkinler’ ve ‘Emektarlar’ kategorilerinde mücadele ediyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)