adscode
adscode

Türkiye’de çocukların suça karışma oranları Meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, Türkiye’de çocukların suça karışma oranlarına ilişkin soru önergesi verdi.

Türkiye’de çocukların suça karışma oranları Meclis gündeminde!
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 19-Sep-18 15:21

Türkiye’de çocukların suça karışma oranları yükselmektedir. Okullaşmada yaşanan düşüş ve madde bağımlılığının artışı çocukları suç işlemeye sürüklemekte, gençlerimize hayatlarını yönlendirmeleri için yeterli imkân sunulmamaktadır. Türkiye genelinde suç oranlarının düşürülmesi ve çocuklarımızın ülke yararını gözeten, faydalı, yardımsever yurttaşlar olarak yetiştirilmesi devletin bekasının temel taşlarından bir tanesidir. CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK'ün konuya ilişkin verdiği soru önergesi:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Türkiye’de çocukların suça karışma oranları yükselmektedir. Okullaşmada yaşanan düşüş ve madde bağımlılığının artışı çocukları suç işlemeye sürüklemekte, gençlerimize hayatlarını yönlendirmeleri için yeterli imkân sunulmamaktadır. Türkiye genelinde suç oranlarının düşürülmesi ve çocuklarımızın ülke yararını gözeten, faydalı, yardımsever yurttaşlar olarak yetiştirilmesi devletin bekasının temel taşlarından bir tanesidir.

         Bu bilgiler ışığında:

  • 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında 18 yaş altı çocuklarımızın uyuşturucu kullanma, suça karışma ve okullaşma oranlarını açıklar mısınız?
  • 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında 18 yaş altı çocukların karıştığı adli olaylarda kaç kişi hayatını kaybetmiştir?
  • 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında 21 yaş altı kaç yurttaşımız herhangi bir suça karıştığı için hapse mahkûm olmuştur?
  • 2018 yılı itibariyle 21 yaş altı kaç kişi cezaevlerinde tutulmaktadır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)