adscode
adscode

Türkiye’de ilk defa Startup Weekend organizasyonu, Liseli gençler için yapıldı!

Dünyanın önde gelen girişimcilik yarışmalarından biri olan Startup Weekend, 06-08 Aralık tarihleri arasında Anabilim Eğitim Kurumları bünyesinde gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk defa Startup Weekend organizasyonu, Liseli gençler için yapıldı!
Okullardan Haberler

 

Üç gün süren yaratıcı etkinlikte katılımcılar, hayata geçirmek istedikleri fikirleriyle yarışırken uzmanlardan bire bir mentorluk alma imkânı buldu.

Anabilim Eğitim Kurumlarında  düzenlenen Startup Weekend, Ümraniye Kampüsünü üç gün boyunca yaratıcı fikir üssüne dönüştürdü. Anabilim Eğitim Kurumları lise öğrencilerine açık olan etkinliğe, İstanbul geneli ve şehir dışından gelen liseli öğrenciler de katılım sağladı.

Anabilim Öğrenci Birliği’nin koordinatörlüğünde düzenlenen organizasyonda katılımcılar üç gün boyunca, oluşturdukları takımlarıyla içlerindeki girişimciyi ortaya çıkararak fikirlerini hayata geçirdi. Girişimcilikteki fırsatları görmek ve bu konuda hızlandırılmış bir simülasyonla iş fikrinin temellerini atmak isteyen herkese açık olan etkinlikte katılımcılar, iş modeli yaratma, etkili sunum hazırlama, tasarım, yazılım gibi konularda uzmanlardan bire bir mentorluk aldı ve bu eğitimlerle fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkânı buldu.

Diğer girişimci adaylarla eğlenceli bir ortamda tanışma fırsatı da yakalayan katılımcılar, Startup Weekend’in ilk gününde fikirlerini sundu. Ardından, seçilen maksimum 10 fikir için, beşer kişilik takımlar oluşturuldu. Sonraki 2 gün boyunca ise takımlar, mentorların destekleriyle çalışmalarını yürüttü.

Jüri önünde sunumlarını yapan katılımcılara katılım sertifikaları, 1.olan ALSAN takımına da sertifikalarıyla birlikte hediye çekleri verildi. Etkinlik sona ererken katılımcı öğrenciler, global çapta bir Startup ailesinin parçası haline gelmiş oldu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)