adscode
adscode

Türkiye’de Üniversiteyi Kazan, Avrupa’da Oku

Almanya ve Avusturya’da üniversite harçları €500 - €1490 arasında

Türkiye’de Üniversiteyi Kazan, Avrupa’da Oku
Yurtdışı Eğitim

 

 

 



Türkiye’de üniversite sınavını kazanan gençlere, kazandığı bölümü Avusturya veya Almanya’nın saygın üniversitelerinde okuyabilme imkanı sunuluyor.  Avusturya ve Almanya devletleri tarafından desteklenen Viyana Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Ekonomi ve İşletme Üniversitesi, Viyana Ziraat Üniversitesi, Viyana Tıp Üniversitesi, Dresden Teknik Üniversitesi, Jgu Mainz Üniversitesi,  Btu Cottbus Teknik Üniversitesi ve Fsu Jena Üniversitesi’nde eğitim için yıllık harçlar 500 ile 1490 Euro arasında değişiyor.

 


Türkiye’de üniversite sınavını kazanan gençlere, kazandığı bölümü Avusturya veya Almanya’nın saygın üniversitelerinde okuyabilme imkanı sunuluyor.  Almanya ve Avusturya’daki  dünyaca kabul görmüş, eğitim kalitesinde dünyada ilk 100 arasında bulunan yüksek öğretim kurumları yabancı öğrencilere kapılarını sonuna dek açmış durumda. Yurtdışı yaşam, sağlık ve eğitim merkezi Yeni Bir Hayat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, son yıllarda çok sayıda Türk öğrencinin, üniversite sınavında eğitimini almak istediği bölümü kazandıktan sonra, Almanya veya Viyana’daki üniversitelere kaydını yaptırdığını söylüyor.   Türkiye’de herhangi bir üniversitenin Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler, Viyana Tıp Fakültesine kaydını yaptırabiliyor. Özellikle de Türkiye’de ve Kıbrıs'ta bulunan özel üniversitelerin maliyetleri ile kıyaslandığında yıllık eğitim harçları 500 ile 1490 Euro arasında bulunan  bu ülkelerdeki üniversitelerde  eğitim almak ekonomik ve çok avantajlı bir alternatif olarak sunuluyor.

 


Dünyanın en iyi ve en ekonomik üniversite eğitimi Viyana’da

Avusturya’daki üniversitelerin kalitesi ve eğitimlerindeki yüksek standart tüm dünya çapında kabul ediliyor. Bu yüzden Viyana üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Yıllık harç ücreti 1490 Euro civarında olan Viyana Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Ekonomi ve İşletme Üniversitesi, Viyana Ziraat Üniversitesi ve Viyana Tıp Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu Viyana üniversiteleri dünyanın iyileri olmalarının yanında en düşük ücretli üniversiteleri arasında da yer alıyor. YÖK tarafından da denklik verilen Viyana üniversitelerinden alınan diplomaların tüm dünyada geçerliliği var.
Viyana’da üniversite eğitimi alan öğrenciler, Erasmus ve Sokrates gibi uluslararası öğrenci değişim programları ile Avrupa Birliğine dahil ülkelerde, bir ya da iki sömestr boyunca, ücretsiz olarak eğitim alabiliyor.

 


Amerika ve pek çok Avrupa ülkesinde öğrencilerin çalışmalarına yasal olarak izin verilmemesine karşı Avusturya’da  eğitim gören öğrencilerin, üniversite eğitimi sırasında aylık 600 Euro maaşla yasal çalışma hakları bulunuyor.

 


Öğrenciler, Avusturya’da Almanca ve İngilizce olarak en az iki yabancı dili öğrenme şansına sahip oluyor. Viyana Üniversiteleri’nde lisans programları 3 yıl, yüksek lisans programları ise 2 yıl sürüyor. Böylelikle Türkiye’de 4 senede tamamlanan üniversite eğitimi Avusturya’da 3 senede tamamlanarak 1 sene avantajlı duruma geçiliyor..

 


Eczacılık bölümünü kazan, Almanya’da Tıp Fakültesine kayıt yaptır

 


Almanya’da herhangi bir üniversiteye başvuru yapabilmek için aranan temel şart üniversite sınavında, Türkiye'de herhangi bir vakıf ya da devlet üniversitesinde 4 yıllık bir bölümde okumaya hak kazanılmış olunması. Kazanılan  bölüm ya da ona yakın bir bölüm için Almanya Dresden Teknik Üniversitesi, Jgu Mainz Üniversitesi ve  Btu Cottbus Teknik Üniversitesi veya Fsu Jena Üniversitesi üniversitelerine başvuru yapılabiliyor.

 


Almanya’da üniversite eğitiminin kalite ve standartları oldukça yüksek. Dresden Teknik Üniversitesi, Saksonya eyaletinin en büyük üniversitesi ve tüm Almanya’nın en eski ve en ünlü teknik üniversitelerinden biri olarak kabul ediliyor. Türkiye’de herhangi bir üniversitede mühendislik kazanan bir öğrenci Dresden’e yatay geçiş yapabiliyor. Almanya’da tıp eğitimi için başvuru yapmak isteyen öğrenciler Türkiye’de tıp, dişçilik, eczacılık,biyoloji gibi bir bölümü kazanmaları yeterli.  Eczacılık ve diş hekimliği kazanan bir öğrenci Almanya’da tıp fakültesine kabul edilebiliyor.

 


Avusturya’da olduğu gibi Almanya'da da yüksek öğretim devlet tarafından desteklenmekte ve finanse edilmekte.. Bundan dolayı üniversitelerde yıllık harç oranları 500 Euro civarında. Bir öğrencinin aylık yaşam masrafı ise ortalama 650-750 Euro. Almanya’da üniversite eğitimi almanın başvuru ve kabul koşullarının kolaylığı, YÖK Denkliği ve uluslararası alanda tanınırlılık, mezuniyet sonrası çalışma ve oturma izni gibi avantajları bulunuyor. Almanya hükümeti üniversite diplomasını aldıktan sonra iş bulmanız ve ikamet etmeye devam edebilmeniz için 1 yıllık bir süre de veriyor.
www.yenibirhayat.com.tr



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)