adscode
adscode

Türkiye'den 5 kız öğrenci 1000 GIRLS, 1000 FUTURES projesinde...

Avrasya İşletme ve Ekonomi Topluluğu EBES tarafından tanınan ve Mektebim Okulları'nın özgün eğitim modelleri arasında yer alan Yönetim - Liderlik, Girişimcilik ve Gelişim Modeli M-Lead kapsamında projeler…

Türkiye'den 5 kız öğrenci 1000 GIRLS, 1000 FUTURES projesinde...
Etkinlikler
Lise öğrencilerinin (14-18 yaş) kariyerleri ve iş hayatları için donanımlı bireyler olarak hazırlanmasını sağlayan Model, girişimcilik ve liderlik konularında da önemli etkinlikler gerçekleştiriyor. Üst düzey yöneticileri, liderleri ve girişimcileri öğrencilerle buluşturan etkinliklerle eş zamanlı olarak işletme akademisi, sosyal sorumluluk projeleri, sanayi tecrübeleri ve kariyer fırsatları sunuyor.
 
New York Bilim Akademisi'nin uluslararası bir girişimi olarak dünyada 50'den fazla ülkede 100'e yakın ortakla hayata geçen 1000 GIRLS, 1000 FUTURES projesi M-Lead kapsamında Mektebim Okulları öğrencilerine de destek sağlıyor. Global Stem Alliance (Küresel Stem Paktı) tarafından hayata geçirilen 1000 GIRLS, 1000 FUTURES, tüm dünyada kız öğrencilerin bilimsel alanlarda etkinliğini artırmayı amaçlıyor ve bu yolla 2020 yılına kadar 100 ülkede toplamda 1 milyona yakın öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Mektebim Okulları projeye Türkiye'den dâhil olan ilk ve tek eğitim kurumu olarak bilimsel alanlarda akademik ve profesyonel kariyer yapmak isteyen 5 kız öğrencini Sude Lal Danış (Çorlu Fen Lisesi Kampüsü), Eylül Çağla Ersöz (Çiğli Kampüsü), Sude Mert (Çiğli Kampüsü), Simge Merve Orhan (Bahçelievler Kolej Kampüsü), Tuana Toydemir (Bahçelievler Kolej Kampüsü) Amerika'ya gönderiyor. Projenin ilk ayağında online bir platformda bir araya gelen Mektebim öğrencileri ve proje mentörleri çalışmalara başladı. Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında proje üreten Mektebim öğrencileri, projenin ilerleyen aşamalarında dünyanın her yerinden profesyonellerle bilimsel konulardaki ilgilerini paylaşma, bu profesyonellerin bilgi birikimlerinden faydalanma şansını Amerika'nın New York şehrinde yakalayacaklar. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)