adscode
adscode

"Türkiye'nin en büyük öğrenci yurdu" açıldı

İstanbul'da 44 yıl önce yapılan ve İstanbul Valiliği İPKB tarafından 2012'de yenilenmek üzere yıkılıp tekrar inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu hizmete girdi.

"Türkiye'nin en büyük öğrenci yurdu" açıldı
Yurtlar
İstanbul'da 44 yıl önce inşa edilen ve İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimince (İPKB) 2012'de yenilenmek üzere yıkılarak tekrar yapılan Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu, öğrenci kabulüne başladı. 

İPKB tarafından depreme dayanıklı ve modern şekilde inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu, öğrencilere kampüs dışına çıkmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve hoşça vakit geçirecekleri imkanlar sunuyor.

Kız öğrencilere hizmet veren ve adeta "5 yıldızlı otel" konforunda inşa edilen yurtta, yenilenebilir enerji kaynakları da kullanılıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun talebi doğrultusunda, projesini İPKB'nin yönettiği yurtta, yatakhane, kütüphane, çamaşırhane, dinlenme alanı ve şark köşesi olarak tasarlanan mekanlar bulunuyor. Komplekste idari bina, sosyal hizmet binası, kafeterya, spor salonu ve kütüphane de yer alıyor.

Yıkılmadan önce 43 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan yurt, yeni haliyle yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda öğrencilere hizmet veriyor.

İPKB Genel Koordinatörü Kazım Gökhan Elgin, kentin eski yurtlarından biri olan Atatürk Öğrenci Yurdu'nda 3 bin 555 kız öğrencinin kaldığını söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)