adscode
adscode

Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi seneye açılıyor

Serebral Palsili (Beyin felci) çocuklar için inşa edilen Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi, gelecek eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak.

Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi seneye açılıyor
Eğitim
Konut yapımının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yürüten Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Serebral Palsili (Beyin felci) çocuklar için inşa edilen Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi, gelecek eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak.

Serebral Palsili çocukların lise eğitimini tamamlaması ve iş imkanı bulması için dünyanın ilk engelsiz meslek lisesini inşa ettiklerini belirten Turan, "Projemizle ortaokul çağını dolduran Serebral Palsili çocuklarımızın mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacak. Okulumuzun fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak inşa ediliyor. Okulumuzda engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezi olacak." diye konuştu.

- Eğitimde engeller aşıldı

Turan, Engelsiz Meslek Lisesi ile eğitimde her engeli aşacaklarını ifade ederek, "Lise seviyesinde eğitim verecek okulda kaynaştırma eğitim uygulanacak. Okulumuzda engeli olmayan öğrenciler ve Serebral Palsili öğrenciler birlikte eğitim alacak. Böylelikle eğitimde engeller kalkacak." dedi.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) için özel olarak inşaatına başlanan okulun 12 bin metrekare alanda inşa edildiğini açıklayan Turan, şu bilgileri verdi:

"Bu özel okul Serebral Palsili çocuklarımızın eğitimine ve gelişmesine katkı sunacak. Okulumuzda yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı, bir dahaki eğitim-öğretim yılında okulumuz faaliyete başlayacak. Projemizin içerisinde, iş teknik ve seslendirme atölyeleri, müzik ve resim odaları, kütüphane, yaşam merkezleri ve etüt odaları bulunuyor."

- "Eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz"

Turan, TOKİ'nin yürüttüğü diğer okul inşaatları hakkında da bilgi verdi.

Genç nesillere, kaliteli eğitim imkanı sunmak için büyük bir çaba verildiğini vurgulayan Turan, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin, önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz. Okullarımızın 'sağlam ve güvenli' yapılar olarak evlatlarımızı kucaklaması, en temel hareket noktamız. Deprem riski yüksek ülkemizde, tüm TOKİ yapıları gibi, çocuklarımızın öğrenim gördüğü bilgi yuvalarını da son teknoloji üretim teknik ve malzemeler ile hayata geçiriyoruz."

- Bin 18 okul, 22 bin 701 derslik

Toplu konut bölgelerine inşa ettiği okulların yanı sıra TOKİ, 2003 yılından bu yana devam eden "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binaları inşa ederek hizmete sunuyor.

TOKİ, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden projeler ile bin 18 okul, 22 bin 701 derslik, 18 üniversite, 42 kütüphane ve 991 spor salonu rakamına ulaştı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)