adscode
adscode

TÜRKİYE’NİN İLK FABLAB’I KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDE KURULDU

Türkiye’nin ilk ve tek FabLab’i “FabLab Istanbul” Kadir Has Üniversitesi’nde, Cibali Kampüsü’nde kuruldu.

TÜRKİYE’NİN İLK FABLAB’I KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDE KURULDU
Üniversite
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak projesi olan FabLab İstanbul, üniversitenin tümüne ve tüm dış paydaşlara açık olacak. Kadir Has Üniversitesi’nin açılışı ile yalnızca 34 ülkede 125 adet olan FabLab’lerin bulunduğu haritaya Türkiye de girdi.



Hayal edilenin hızla somut örneğe çevrildiği FabLab’lerde (Fabrication Laboratory; üretim laboratuvarı)  araştırmayla üretim arasında, bilgisayar kontrollü aletlerle değişik ölçeklerde ve değişik malzemelerden hemen hemen her proje maket olarak sonuca ulaşacak.

 
Kadir Has Üniversitesi Fablab İstanbul’un açılışı, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Tekinay ve bilim dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla 16 Haziran 2014 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşti. FabLab ve sayısal üretimin önderlerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de Bilgisayar Mühendisliği dersleri veren Prof. Dr. Neil Gershenfeld de FabLab İstanbul’un açılışına video konferans ile katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)