adscode
adscode

Türkiye'nin ilk yardımsever arama motoru yardıma hazır!

www.yardimicinara.org ilk 3 ay elini Tohum Otizm Vakfı'na uzatıyor!

Türkiye'nin ilk yardımsever arama motoru yardıma hazır!
Sosyal Medya
"Kitlesel yardım platformu" projesi www.yardimicinara.org, Türkiye'nin ilk yardımsever arama motoru olarak 03 Aralık 2015 itibarıyla yardıma hazır. Gönüllülüğü bir kurum kültürü haline getiren A&B İletişim, bünyesindeki dijital ekip mensubu gençler tarafından ortak akılla geliştirilen projenin hayata geçirilmesi için, sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek, bu tür gönüllü çalışmalar üretip uygulamak üzere Yardımsever Ltd. şirketini kurdu. A&B İletişim tarafından Prof. Dr. Alâeddin Asna'nın anısına ithaf edilen projede, 3 ay süreyle ilk destekçi Garanti Bankası oldu. Garanti Bankası tarafından, "Önce Çocuklar, Önce Gelecek" ilkesiyle, bağış yapılacak sivil toplum kuruluşu olarak Tohum Otizm Vakfı seçildi.
 
Yardımsever'in ilk projesi "www.yardimicinara.org", destek verdiği sivil toplum kuruluşlarını üç ayda bir değiştirerek, "bir tıkla dünya değişir" diyor ve ziyaretçileri sadece arama yaparak sivil toplum kuruluşlarına yardım etmeye davet ediyor. Proje kapsamında, www.yardimicinara.org adresinden yapılan her aramada, belirlenen 0,01 TL'lik tutar, destekçi firma tarafından ödeniyor ve yardımsever fonda birikiyor. Biriken toplam para, dönem sonunda seçilen sivil toplum kuruluşuna aktarılıyor. Ziyaretçilerden hiçbir ücret almayan siteden yapılan aramaların artması, bağışlanan miktarı da artırıyor.
 
Projeyle, yardım ve bağış algısını gündeme getirip pekiştirerek; farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sayısını, faaliyetlerini ve etki gücünü artırmak amaçlanıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk stratejilerine dahil olarak, düzenli bağış sağlanması yöntemiyle yardım derneklerine fon aktarmak da hedefler arasında yer alıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)