adscode
adscode

TÜRKİYE’NİN YENİ NESİL ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNE İHTİYACI VAR

Çocuk Vakfı 57. Kütüphanecilik Haftası nedeniyle açıklamada bulundu.

TÜRKİYE’NİN YENİ NESİL ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNE İHTİYACI VAR
Vakıf ve Dernekler

Çocuk Vakfı'nın açıklaması:

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, “Çağları Aşan Söz” ana temasıyla düzenlenen 57. Kütüphanecilik Haftası nedeniyle geçmişten günümüze emek vermiş kütüphanecilerimize teşekkür ediyoruz.

Kütüphanecilik kütüphanecilerin işidir. İstanbul’un en önemli üç kütüphanesi Selimiye Çocuk Kütüphanesi, Mihrimah Sultan Çocuk

Kütüphanesi, Çinili Çocuk Kütüphanesi’nin, “farklı boyutlarda tamirat ve tadilata ihtiyacı” olduğu gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi’nde devredilmesini kaygıyla izliyoruz. Kütüphanelerin açık kalması ve ulaşılır olmasının sağlanması gerekir. Çünkü Üsküdar’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Kütüphanesi 2012 yılında benzer bir protokolle

Üsküdar Belediyesi’ne devredildikten sonra Üsküdar Çocuk Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. Beşiktaş’taki Levent Banat Çocuk Kütüphanesi ise 2019 yılında kapatılmıştı.

Selimiye Çocuk Kütüphanesi, Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi, Çinili Çocuk Kütüphanesi çocuk kültürü ve tarihi yanında İstanbul’un sosyal tarihinde iz bırakmış kütüphanelerdir. Türkiye’nin çocuk nüfusuna göre yeni nesil çocuk kütüphanelerine ihtiyacı vardır.

Türkiye’nin bir an önce Kütüphanecilik Politikasını hazırlaması gerekir:

On bir 5 Yıllık Kalkınma Planı, III. Millî Kültür Şûrası (2017) ve I. İstanbul Kültür Çalıştayı (2018) kararları dikkate alınarak; ihtisas kütüphaneleri dışındaki kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmesini öneriyoruz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)