adscode
adscode

Türkiye’yi Başarıyla Temsil Ettiler

Bu yıl 15.si Dublin'de yapılan Uluslararası Dilbilim Olimpiyatları'nda takım liderliğini öğretmenimiz Şule Soydemir’in yaptığı Türk öğrenci grubu ülkemizi başarı ile temsil etti.

Türkiye’yi Başarıyla Temsil Ettiler
Okullardan Haberler
MEF Uluslararası Okulu Matematik Öğretmeni Şule Soydemir'in takım liderliğinde oluşan Türk ekibi, bu yıl 15.si Dublin'de düzenlenen Uluslararası Dilbilim Olimpiyatları'nda ülkemizi başarı ile temsil etti. 43 farklı takım ve 172 öğrenci,  analitik düşünce ve problem çözme yeteneklerini kullanarak dilbilimle ilgili çeviri sorularını yanıtladılar.

Can Yeşildere (Robert Kolej), Tolga Mutuşoğlu (MEF Uluslararası Okulu), Tuğçe Er (Adapazarı Enka Lisesi) ve Melisa Yeniocak’tan (İzmir Amerikan Lisesi) oluşan Türk takımı, ülkelerini tanıtma ve değişik kültürleri tanıma fırsatı buldular. Can Yeşildere aldığı bronz madalya ile takım arkadaşlarını sevince boğdu, ülkemizi  gururlandırdı.

Uluslararası  Linguistic Olimpiyatları 2003 yılından  beri düzenlenen bir matematik- dilbilim olimpiyatıdır.  Kurucuları yurt dışında bulunan matematik ve dilbilimcilerden oluşan akademisyenlerdir.  Amacı; öğrencilerin bilmedikleri dillerde verilen çeviri örneklerinden yola çıkarak, o dilin kurallarını ve şifresini çözmeleridir. 

Uluslararası yarışmaya katılmak için her ülke dört kişiden oluşan takımını seçmek için ulusal yarışmasını yapmaktadır.  Bireysel olarak  internet sitesi üzerinden yapılan kayıtlar o ülkenin temsilcisi öğretmen tarafından alınmaktadır. Yarışmaya Türk öğrenciler de uluslararası öğrenciler de katılabilir. Yarışmanın sonucuna  gore en yüksek sonucu  alan ilk dört öğrenci uluslarası yarışmaya katılmaya hak kazanmış sayılır.

Ulusal yarışmanın soruları da yurt dışındaki jüri tarafından gönderilip değerlendirilmektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)