adscode
adscode

TYT matematikte zor sorular önceki yıllara göre fazlaydı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Üniversite Hazırlık Bölüm Başkanlarının 2021 TYT ile ilgili derslere göre yorumları aşağıdaki gibidir.

TYT matematikte zor sorular önceki yıllara göre fazlaydı
YKS
Güncelleme : 28-Jun-21 16:39

MATEMATİK ( Bölüm Başkanları Ertuğrul Çelik -Kemalettin Ağaç): Matematik testi muhakeme gücünü ve yorum kabiliyetini ölçen sorulardan oluşturulmuştur. Zor soru sayısı önceki yıllara göre biraz daha fazla olmuş. Öğrencilerin çok fazla süre problemi yaşadığı bir sınav yapılmış.

 

 

GEOMETRİ (Bölüm Başkanı Mehmet Güler): 2021 TYT’de geometri sorularında müfredat dışı soru yoktu. Temel geometrik kavramlara hakim, bilgiyi yorumlayabilen öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınav oldu. Bu yılın geometri sorularını geçmiş yılların geometri soruları ile karşılaştırdığımızda biraz daha zaman alan ve daha zor geometri sorularının olduğu bir TYT olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

FİZİK (Bölüm Başkanı Ulaş Türken-Banu Metin): 2021 TYT Fizik soruları müfredat dahilinde olup son yıllardaki gibi 9. ve 10. Sınıf konularıdır. Beklenmedik bir soru yok. 

Adaylar Isı sıcaklık, madde ve özellikleri, enerji, optik, kuvvet hareket, basınç konularından sorularla karşılaşmıştır. Düzgün çalışan ve zamanı iyi kullanmayı öğrenmiş öğrencilerin yapabileceği sorular sorulmuş. 

 

KİMYA (Bölüm Başkanı Nihal Şen-Gamze Çakır): 2021 YKS/TYT sınavındaki Kimya soruları 9. ve 10. Sınıf müfredatını içermektedir. Öğrenciler soruların anlaşılabilir olduğunu ifade ediyorlar.  

Bilgi ağırlıklı sorulardan oluşan Kimya bölümünde dersi iyi dinleyen ve tekrar eden öğrenciler için tüm sorular yapılabilir. 

 

BİYOLOJİ (Bölüm Başkanı Emine Güler Durmaz): 2021 TYT Biyoloji soruları MEB kazanımlarına ve müfredata uygunluk göstermektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 9. Sınıf ve 10. Sınıf ünitelerine ait kazanımların sorgulandığı bu sınavdaki sorular, temel biyoloji konularına hakim ve dikkatli öğrencilerin kolayca yapabileceği düzeydedir. 

TÜRKÇE (Bölüm Başkanı Mutlu Kılavuz ): TYT Türkçe testi, soru sayısı ve konu dağılımları bakımından geçen yılki sınavın benzeri şeklinde hazırlanmış. Paragraf soruları normalden daha kısa metinlerden oluşmakta. Ancak 25 paragraf sorusunu art arda çözmeye çalışmak öğrencinin bu teste zaman kaybetmesine ve yorulmasına yol açmış.

 

TARİH (Bölüm Başkanı Ekber Zekioğulları): Öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre, tarih soruları daha çok yorum ağırlıklı. Verilen öncül ve diyalog üzerinden, öğrencilerin yorum yapmaları ve bir yargıya varmaları istenmiş. 

TYT mantığına uygun, okuduğunu hızlı anlayan ve kavram bilgisine sahip öğrencilerin zorlanmayacağı sorular sorulmuş.  

 

COĞRAFYA (Bölüm Başkanı Lale Erdemli): Soruların 9. ve 10. Sınıf konularına dağılımı dengeli. Son yıllarda sorulmayan dünyanın şekli ve hareketleri konusundan soru sorulmuş. Zorluk derecesi normal, çalışan öğrencilerin rahatlıkla yapabileceği bir sınav olmuş.  

 

FELSEFE (Bölüm Başkanı Birsen Arslankara): 2021 TYT Felsefe soruları, bilgi ağırlıklı olmayan, çeldiricilerden oluşmayan, yoruma dayalı ve oldukça kolay sorulardı. Sorular daha çok 10. Sınıf müfredatı ile ilgiliydi.  

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)