adscode
adscode

Üç ilde AÖF sınavları ertelendi!

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi Ara Sınavı’nın Hakkari, Mardin ve Şırnak illerinde ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Üç ilde AÖF sınavları ertelendi!
Eğitim

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Bahar Dönemi Ara Sınavı’nın 16-17 Nisan’da yapılacağını hatırlattı. Sınava tekil olarak 1 milyon 215 bin 169 öğrencinin gireceğini belirten Prof. Dr. Güney, “Dört oturum olarak düşünürsek toplam 3 milyon 335 bin 119 cevap kâğıdı okunacak. Görevli sayımız 437 bin rakamına ulaştı ve toplam 105 merkezde sınavlarımızı yapacağız. Sınavın öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diliyorum. Umarım onlar için kolay ve istedikleri notları alacakları bir sınav olur. Öğrencilerimizin çok az zamanları kaldı. Bu zamanı iyi değerlendirip hem TRT Okul ’da yayınlanan Sınava Doğru programını izlesinler, hem Anadolum Kampüs içerisindeki derslerle ilgili olan materyallerden yararlansınlar. Derslerine buralardan çalışırlarsa, kitaplarını takip ederlerse ben bütün öğrencilerimizin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN HERHANGİ BİR HAK KAYBI BULUNMAMAKTADIR”

Son dönemde ülkenin bazı bölümlerinde artan terör olaylarının sınavlara etkisinin olup olmayacağına dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Güney, “16-17 Nisan 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı Hakkâri, Mardin ve Şırnak illerinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Buradaki öğrencilerimizin herhangi bir hak kaybı bulunmamaktadır. İleri bir tarihte bu öğrencilerimize sınav yapacağız. Umarım her şey ülkemiz için güzel olur” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN FARKLI KAYNAKLARA İHTİYACI YOKTUR”

Güney, öğrencilerin, resmi olmayan ve internet olmak üzere birçok mecrada satılan çeşitli kaynaklara ihtiyacı olmadığını da anlatarak, şöyle devam etti:
“Öğrencilerimizin bu tür kaynaklara ihtiyacı yoktur. Çünkü Anadolum Kampüs ’ün (https://ekampus.anadolu.edu.tr/ ) içerisinde her bir dersin özeti, buna ait deneme sınavı ve çıkmış sınav soruları var. Yani çeşitli yayın evleri tarafından verilen kitaplardaki sorular, aslında Açıköğretim’ e ait sorular ve özetlerdir. Öğrencilerimizin bunlara gidip para vermeleri aslında onlar için büyük bir kayıp. Öğrencilerimiz boşuna masraf yapmasınlar. Yapmaları gereken tek şey, Anadolum Kampüs içerisine girerek oradaki resmi, asıl materyallerden yararlanmalarıdır. Öğrencilerimiz bu şekilde çok daha başarılı notlar alacaklardır.”

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)