adscode
adscode

Üç İle Havaalanı Yapılıyor

Ulaşım anlamında kritik öneme sahip üç ile daha havaalanı yapılıyor. Ulaştırma Bakanı Elvan, Mayıs ayında açılaccak Hakkari Havaalanı'ndan sonra Rize ve Yozgat'a da uçulacağını açıkladı.

Üç İle Havaalanı Yapılıyor
Türkiye'den Haberler
Güneydoğu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri için merkez konumundaki bu illere yapılacak havaalanları havayolu ulaşım ağını da genişletecek. Trakya Bölgesi için de havaalanı yapılacak. Bakan Elvan, 2015'te 166 milyon yolcu hedeflediklerini de kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, üç ile havalimanı yapılacağını ifade ederken, "Mart ayında Ordu-Giresun havaalanını açacağız. Mayıs ayında Hakkari havaalanını arkasından Rize, Yozgat havalimanları gelecek, Trakya'da da havalimanı yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Trakya'ya bölge havaalanı

Bakan Elvan Elvan, havacılık sektöründe de çok önemli gelişmelerin söz konusu olduğunu, bu yıl 166 milyon yolcu sayısına ulaşıldığını ifade ederek, "Kamu-özel iş birliğiyle havalimanları yapıyoruz, özel kesim marifetiyle yapılmasını sağlıyoruz. Yap-işlet-devret ile gerçekleştiremeyeceğimiz bölgesel nitelikteki havalimanlarını inşa ediyoruz, mevcut havalimanlarımızın modernizasyonunu sağlıyoruz. Mart ayında Ordu-Giresun havaalanını açacağız. Mayıs ayında Hakkari havaalanını arkasından Rize, Yozgat havalimanları gelecek, Trakya'da da havalimanı yapmayı planlıyoruz" dedi.

3 ilin 1 milyondan fazla nüfusu var

Yeni havaalanı yapılacak 3 havalanı 1 milyondan fazla yerleşik nüfusa hizmet edecek. Son sayıma göre havaalanı yapılacak illerden Hakkari'nin 273 bin, Rize'nin 328 bin, Yozgat'ın ise 444 bin nüfusu bulunuyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)