adscode
adscode

'Ücretli Öğretmenler Sahipsiz Değildir'

Anadolu Eğitim Sendikası; 'Ücretli Öğretmenler Sahipsiz Değildir'

'Ücretli Öğretmenler Sahipsiz Değildir'
Sendikalar
Eğitime gönül vermiş, gençlik yıllarını ücretli öğretmenlik yaparak geçirmiş ve halen MEB’de ücretli öğretmenlik yapan çoğu eğitim fakültesi mezunu olan öğretmen adayları müjde beklemektedir.

Dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacak olmasından sonra dershane öğretmenlerinin açıkta kalmamaları için MEB bünyesinde değerlendirmeleri ve KPSS şartı olmaksızın devlet kadrolarına atanmaları kararlaştırılmıştı.

Siyasi gerekçelerle dershaneleri kapatan irade bedelini kamuya fatura etmektedir. Atama bekleyen 300 binden fazla öğretmenin yanına on binlercesi daha eklenecek, KPSS muafiyeti adalet duygusunu zedeleyecektir.

Dershane öğretmenlerin devlet kadrolarına girme hazırlıkları, ücretli öğretmenleri de haklı bir beklenti içine sokmuştur. Bu yıl faaliyetleri sona erecek dershanelerde en az 5 yıl çalışmakta olan öğretmenler KPSS’ye girme şartı aranmaksızın, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınarak sözlü sınavla Bakanlık kadrosunda öğretmen olarak atanacaksa ücretli öğretmenler de haklı olarak şunu sormaktadır: “ticari ve özel kuruluş olan dershane öğretmenlerinin hizmeti yanında bizim bakanlığa verdiğimiz hizmetin değeri yok mudur?

Dershane öğretmenlerine bir şan ve ayrıcalık yaratılacaksa, atama bekleyen öğretmenler ve bu evrede hem derslerine çalışıp hem de ücretli öğretmenlik yapan öğretmen adaylarına da adil olunmalıdır. Dershanelerin kapatılmasından sonra 5 yıl görev yapan öğretmenlerin kadroya alınacaksa ilk atama kadrosundan çalınmamalı, tek seferlik özel bir kadro tahsisi düşünülmelidir. Devlet okullarında ücretli öğretmenlik görevini kesintili de olsa 5 yıl ve üzeri sürdürenlerin kadroya alınması da aynı kapsamda değerlendirilmelidir.

Okullardaki öğretmen açığını kapatan ve derslerin boş geçmesini engelleyen öğretmen adaylarına da dershane öğretmenlerine tanınan haklar getirilmelidir. Anadolu Eğitim Sendikası olarak, ücretli/sözleşmeli öğretmenlik modellerinin karşısındayız. Her zaman eleştirdiğimiz bu model, talebimizin yerine getirilmesi ile son bulmalıdır.

Mustafa Yaman
Anadolu Eğitim Sendikası
Konya/Ereğli Temsilcisi

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)