adscode
adscode

Ücretli öğretmenlik sorunu Meclis gündemine taşındı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ücretli öğretmenlik konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Ücretli öğretmenlik sorunu Meclis gündemine taşındı
Eğitim
Güncelleme : 20-Nov-19 17:23

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Ataş, ücretli öğretmenlik adı altında üniversiteli işsizlerimizin emeklerinin sömürüldüğünü ifade etti.

‘’İKİNCİ YÜZ GÜNLÜK EYLEM PLANINIZ NEDEN UYGULANMIYOR?’’

Komisyon toplantılarında da ücretli öğretmenlik konusuna dikkat çeken Ataş, hükümetin bu konuda verdiği sözleri de tutmadığını belirtti. Ücretli öğretmenlik adı altında, üniversite mezunu işsiz gençlerin emeklerinin sömürüldüğünü kaydeden Ataş, “Vatandaş, ekonomik krizin hat safhaya ulaştığı bugünlerde geçim sıkıntısı ile karşı karşıyadır. Size göre ekonomi iyiye gidiyorsa, uçuyorsa verdiğiniz sözleri neden tutmuyorsunuz?” diye sordu.

Tüm vatandaşlar gibi emekleri sömürülen ücretli öğretmenlerin de geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Ataş, hükümete tepki göstererek “İkinci yüz günlük eylem planına ‘Ek Ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri % 100 arttırılacak’ maddesi eklenmiş olsa da, bu yönde bir adım atılmamıştır” dedi.

“EKONOMİK KRİZİN HAT SAFHAYA ULAŞTIĞI BUGÜNLERDE GEÇİM SIKINTISI İLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞLARDIR”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “2019-2020 Eğitim ve Öğretim döneminde ücretli öğretmenlerimizin ücretlerine yansıyacağı açıklanan artışlar bir türlü yapılmamıştır. İkinci yüz günlük Bu eylem planına göre ek ders ücreti 2 kat arttırılacak ve  yeni dönem itibariyle ayda 120 saat derse giren ve bekar olan ücretli öğretmenler aylık 3000 TL'nin üzerinde maaş alabilecekti” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARA GÖRE EKONOMİ İYİ,  O ZAMAN SÖZLER TUTULSUN”

Hükümet yetkililerinin ekonominin iyi durumda olduğunu sürekli dillendirdiklerini anlatan Ataş, verilen sözlerin tutulması gerektiğini belirterek, “Sayın Bakanımız ücretli öğretmenlerimizle ilgili ‘iki aşamalı bir çalışma yürütüldüğünü, ders ücretlerindeki düzenlemelerin ekonomideki gelişmelere bağlı olarak yapılacağını’ belirtmiştir. Ekonomi Bakanlığından ve ilgili kurumlarından, ekonomik göstergelerin iyiye gittiği ile ilgili açıklamalar peşi sıra gelmektedir. Yani iktidara göre ekonomik olarak iyiye durumdayız. Söz verilen ücret zamlarının yapılmasında iktidarın önünde bir engel bulunmamaktadır” dedi.

Milletvekili Dursun Ataş, Bakan Selçuk’tan da şu sorulara yanıt istedi;

  • 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde bakanlığınız bünyesinde çalıştırılan ücretli öğretmen sayısı nedir?
  • Ücretli öğretmenlerimizin ücretlerine ve özlük haklarına yönelik bir çalışmanız var mıdır?
  • Ücretli öğretmenler ve kadrolu öğretmenlerin yaptıkları iş bakımından herhangi bir fark bulunmakta mıdır?
  • Ücretli Öğretmenlik sistemi ile ilgili uzun vadede bir çalışmanız var mıdır? Bu öğretmenlerimizi kadroya almayı düşünüyor musunuz? Ülkemizin birçok bölgesinde öğretmen açığı bulunmaktadır, bu açığı kapatmaya yönelik ücretli öğretmenlik sistemi dışında başka bir çalışmanız var mıdır?”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)