adscode
adscode

Ücretsiz barınma imkanından 159 bin öğrenci yararlandı

2002'den bu yana şehit ve gazi çocukları ile maddi durumu kötü olan toplam 42 binin üzerinde öğrenciye destek verildi.

Ücretsiz barınma imkanından 159 bin öğrenci yararlandı
Eğitim
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce (KYK), 2002'den bu yana dezavantajlı grupta bulunan 159 binin üzerinde öğrenciye ücretsiz barınma imkanı sağladığı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin 81 ilinde 300 bine yakın öğrenciye 5 yıldızlı otel konforunda verdiği hizmetlerin yanında 'dezavantajlı' olarak bilinen ve 'öncelikli öğrenciler' olarak isimlendirilen grupta yer alan gençlere de yardım ediliyor.

2002'den bu yana şehit ve gazi çocukları ile maddi durumu kötü olan toplam 42 binin üzerinde öğrenciye destek verildi. Şehit ve gazi çocuğu, yetiştirme yurdu öğrencileri ile maddi zaruret içerisindeki öğrencilere KYK'nın verdiği burs, konaklama ve benzer imkanlar, gençlerin eğitim hayatlarına daha iyi hazırlanmalarını sağlıyor.

42 bin öğrenciye 326 milyon TL'den fazla burs imkanı

Bakanlık verilerine göre, 2002-2014 yılları arasında verilen burs ve kredi miktarlarında yüzde 567 oranında bir artış göze çarptı. Aynı yıllar arasında KYK'nın öncelikli öğrencilere verdiği toplam burs miktarı 326 milyon 108 bin TL olurken, 42 bin 217 öğrenci bu ödemelerden faydalandı.

KYK'nın 'öncelikli öğrencileri', konaklama konusunda da devletin tam desteğini görüyor. Bu kapsamda bin 628 şehit çocuğu, 14 bin 184 gazi çocuğu, 5 bin 835 yetiştirme yurdu öğrencisi, 54 bin 56 Türkiye burslusunun yanı sıra maddi zaruret içerisinde olan 83 bin 805 öğrenci de ücretsiz barınma hakkından faydalanıyor. Ayrıca, 2002 yılından bugüne kadar toplam 159 bin 508 öğrenci ücretsiz barınma hakkından yararlandı.

"Gençlere Her Türlü İmkanı Sağlamak Hedefindeyiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Bakanlığının sadece spor değil, gençler üzerine de önemli projeleri hayata geçirdiğini vurguladı.
"Bizim görevimiz, gençlerimizin sadece derslere odaklanabilmelerini sağlamak" diyen Bakan Kılıç, şunları belirtti:

"Biz, genç kardeşlerimizin barınma, burs ve benzer konulara kafalarını takmalarını istemiyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını onlar için seferber edip, sadece derslerine odaklanabilecekleri bir ortam için ekibimizle beraber gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetler ortada. Ancak bunları yeterli görmüyoruz.

Hem onların daha güzel bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri adına hem de ailelerinin kafalarının rahat etmesi için imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Öğrencilerimiz burs, barınma ve benzer konuların hepsinde istedikleri zaman hem KYK görevlilerine hem de Bakanlığımız çalışanlarına ulaşabilirler. Direkt olarak bana ulaşmak isteyen kardeşlerim de kişisel web adresim olan 'www.akifcagataykilic.com.tr' adresinden diledikleri her konuda yazabilirler. Gençlere kapımız her daim açık."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)