adscode
adscode

Uğur Okulları LYS-2 Fen Bilimleri sınavını değerlendirdi!

Uğur Okulları Akademik Kurul Üyeleri 2016 LYS-2 Fen Bilimleri sınavını değerlendirdi.

Uğur Okulları LYS-2 Fen Bilimleri sınavını değerlendirdi!
Sınavlar
Öğrenci Seçme ve Yetişme Merkezi’nin (ÖSYM) düzenlediği, Lisans Yerleştirme Sınavı – 2 Fen Bilimleri bugün gerçekleşti. Öğrencilere fizik, kimya ve biyoloji derslerinden soruların yöneltildiği sınav, 10:00’da başladı ve 135 dakika sürdü.

Uğur Okulları Akademik Kurul Biyoloji Üyesi Asuman Kılıç Casim:

Öğrencilerimizden aldığımız duyumlar doğrultusunda, LYS-2 Biyoloji testi içeriğinin ağırlıklı olarak 9., 11. Ve 12. Sınıf müfredatını kapsadığı bilgisine ulaşılmıştır. Bu sene 9. Sınıf konularının geçmiş yıllara göre daha fazla sorgulandığı görülmüştür. Sınavın içerğinde konular arasında bağlantı kurmayı gerektiren ve birden fazla kazanım içeren soruların yer aldığıtespit edilmiştir. Ayrıca bazı kuvvetli çeldiricilerin yer aldığı ancak genel itibariyle soruların net ve anlaşılır olduğu görülmüştür. Bu sene, ortaöğretimde yer alan bazı konular sınav kapsamında yer almazken, bazı konulardan ise birden fazla soru yer aldığı bilgisine ulaşılmıştır. Biyoloji testinin genel olarak, zorluk derecesinin konulara göre dağılımı dengeli, ortaöğretim müfredatına uygun ve temel kazanım bilgilerini sorgulayan sorulardan oluştuğu söylenebilir.

Uğur Okulları Akademik Kurul Kimya Üyesi Bedrettin Boyacıgil:

Sınava giren öğrencilerin ifadelerine göre sınavda müfredata uygun kazanımların ölçüldüğü, temel bilgilerin sorgulandığı , soruların konulara dağılımının geçen yıllarda olduğu gibi dengeli, beklenen düzeyde olduğu görülmektedir. Çok iyi çalışan öğrencilerin yapabilecekleri seçici, ayrıntılı,işlemli sorular yanında, bilgi düzeyi düşük olan öğrencilerin de yapabilecekleri sorulara da yer verildiğini anlıyoruz. İyi bir eğitim alan, doğru kaynakları kullanan, bilgi boşluğu olmayan öğrencilerin başarılı olduklarını düşünmekteyim.

Uğur Okulları Akademik Kurul Fizik Üyesi Ahmet Akça:

Öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre, fizik sınavı matematiksel işlemlerin kullanılmasından ziyade yorum gücünü sorgulayan bir sınav olmuştur.Bu durum yeni sınav sisteminde öğrencilerimizin matematiksel işlem sorularından uzaklaşarak fizikteki tanımlar ve bu tanımlara bağlı kazanımlar üzerinde daha çok yoğunlaşması gerektiğini göstermektedir. Sınavın eleyici soruları kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte soruların tüm müfredatı kapsadığı görülmektedir. Sınavdaki öncüllü sorular geçmiş yıllara göre daha eleyici olacaktır.

Çalışan öğrencilerimizin emeğinin karşılığını alabileceği bir sınav olmakla beraber öğrencilerimizin konsantrasyon eksikliği ve sınav stresine bağlı dikkat hataları yapabileceğini öngörmekteyiz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)