adscode
adscode

Ukrayna'daki öğrenciler üniversitelere nasıl başvuracak?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna'dan gelen Türk öğrencilerin üniversitelere kayıtlarıyla ilgili bilgi verdi.

Ukrayna'daki öğrenciler üniversitelere nasıl başvuracak?
Eğitim
Güncelleme : 23-Mar-22 09:20

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ukrayna'dan Türkiye'ye transfer olacak öğrencilere ilişkin bir soru üzerine Özvar, bu öğrencilerin hangi üniversitelere, nasıl başvuracaklarının kısa zamanda ilan edileceğini belirtti. Özvar, "Yurt dışından yatay geçişle alakalı bütün hükümler bellidir. Yönetmelik neyse o uygulanacak" dedi. YKS puanı olmadığı için yatay geçiş yapma hakkı olmayanlara "özel öğrencilik" statüsü tanınacağını belirten Özvar, bu öğrencilere başarılı oldukları derslerde evrakların verileceğini ve bu evrakların daha sonra kendi üniversitelerinde değerlendirileceğini kaydetti. Özvar ayrıca, gerekli işlemlerin üniversitelerde sınavlar başlamadan önce, bu hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

İkametgâh kriteri

Özvar, öğrencilerin özel durum sebebiyle, kazanmadıkları bir okul ve bölüme yerleşebileceği eleştirilerine karşılık da "Üniversitelerin kontenjanı, öğrencilerin ikametgahı ve diğer bazı parametreler dikkate alınmak suretiyle başvurular, üniversitelere yapılacak. Gerek duyulursa gelecek öğrenciler için, bazı ek dersler de açılabilecek" diye konuştu. Erol Özvar, hekim ihtiyacı sebebiyle tıp fakültesi kontenjanlarının arttırılması talebine ilişkin, "Şu anda kontenjanları artırmak gibi bir gündemimiz, müzakeremiz yok" dedi.

Özvar, devlet üniversitelerinde doktora yapan araştırma görevlilerinin 6 yıllık doktora programları boyunca istihdam edildiği 50D kadrosunda mevzuat çalışması yaptıklarını bildirdi.

MİLLİYET/HANDE ATILGAN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)