adscode
adscode

UNESCO'dan aday öğretmenlere seminer

UNESCO Türkiye Millî Komite Başkanı Öcal Oğuz, “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci” kapsamında, İzmir’de aday öğretmenlere, UNESCO Kültürel Miras ve Kültürel Kimlik konulu bir sunum yaptı.

UNESCO'dan aday öğretmenlere seminer
Eğitim
Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde aday öğretmenlere yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan Oğuz, Türkiye'nin UNESCO kuruluş sözleşmesini imzalayan ilk on devlet arasında yer aldığını ifade etti. UNECSO'nun temel ilgi alanlarının eğitim, bilgi ve teknoloji, doğa bilimleri, kültür, sosyal ile beşeri bilimler olduğunu aktaran Oğuz, "UNESCO'nun temel amacı bir daha insanlığın savaşmamasını sağlamak, barışı tesis ve sürdürülebilir kılmaktır. Bu kapsamda kültürel çeşitliliğe ve doğa, biyolojik çeşitliliği çok önem veriyor." dedi.

Oğuz, UNESCO'nun kulüpleri hakkında da bilgi vererek, aday öğretmenlere ASPnet (Kardeş Okullar Ağı) kapsamında dünyadaki diğer okullarla kardeş olabileceklerini, ortak faaliyetler yapabileceklerini belirtti. İzmir'de bin 151 aday öğretmene yönelik düzenlenen seminere,  Millî Eğitim Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)