adscode
adscode

Üniversite adayları meslekleri tanıdı

Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), üniversiteye hazırlanan öğrencilerin meslek ve üniversite seçimlerine yardımcı olmak ve yükseköğretim kurumlarının kendilerini tanıtmalarına fırsat vermek amacıyla…

Üniversite adayları meslekleri tanıdı
Eğitim

ÖZDEBİR'in üçüncüsünü gerçekleştirdiği "Üniversite ve Meslek Tanıtım Günü", ATO Congresium'da yapıldı. 

12 devlet üniversitesi ve 23 vakıf üniversitesinin kendilerini tanıtma fırsatını bulduğu etkinlikte, yükseköğretim kurumlarının yetkilileri, öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtladı.

Gün boyu süren etkinlikte, 10 salonda, toplam 13 konferans ve 90 oturumla 51 bölümün tanıtımı yapıldı.

Öğrencilerin yanı sıra ailelerin de ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrenciler ve aileler, üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldu. Mesleklerin tanıtıldığı sunumlarda öğrenciler, akıllarına takılan soruları uzmanlarına yöneltti.

Etkinlikle ilgili bilgi veren ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, her yıl yaklaşık 15 bin öğrenciyi bu etkinliklerle bilgilendirdiklerini aktardı.

Köprülü, bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi ilginin yoğun olduğunu belirterek "Meslek seçimi için yaptığımız meslek tanıtım programları öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılanıyor ve çok yararlı olduğu ile ilgili geri bildirimler alıyoruz. Ayrıca konferanslar da veriyoruz. Aileler de öğrencilerle beraber katılıyor. Eğitim öğretime yapmış olduğumuz katkıdan dolayı oldukça mutluyuz." diye konuştu.

Öğrencilerin mühendislik ve tıp fakülteleri ile psikoloji ve hukuk bölümlerine daha fazla ilgi gösterdiği etkinlikte, üniversitelerin yurt dışı eğitim fırsatları, burs olanakları ile iş imkanları hakkında da adaylar bilgilendirildi. 

AA
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)