adscode
adscode

Üniversite adaylarına ve ailelerine LYS öncesi uyarılar!

Beyoğlu Belediyesi, gençlerin üniversite sınavına daha rahat ve verimli hazırlanmalarına yardımcı olmak için Kültür Kenti Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile 'Sınav Stresi ve Motivasyon'…

Üniversite adaylarına ve ailelerine LYS öncesi uyarılar!
Sınavlar
Beyoğlu Belediyesi, gençlerin üniversite sınavına daha rahat ve verimli hazırlanmalarına yardımcı olmak için Kültür Kenti Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile 'Sınav Stresi ve Motivasyon' seminerleri düzenledi. Beyoğlu’nda ki üç farklı lisede verilen ve üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Serdar Mısır verdi.

İlçede bulunan üç farklı lisede verilen ve üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerde, sınav öncesi ve sınav esnasında yaşanabilecek olası kaygıları örneklenerek, üniversite adaylarına bunlarla başa çıkabilmeleri için yöntemler gösterildi.

"BEKLENTİLER DOĞRU BELİRLENMELİ"

Sınav öncesinde ve sınav esnasında yaşanabilecek olası kaygıları örnekleyen Mısır, "Sınav kaygısı ile kendisini sürekli yorgun, endişeli ve tahammülsüz hisseden, uyku ve beslenme düzeni değişen gençlere, kendilerini tanımaya ve farkında olmaya yönelerek, gerçekçi davranmaları ve beklentilerini doğru belirlemeleri tavsiyesinde bulundu.

"BU SÜREÇTE AİLELERE DE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Stresin kararında yaşanması ve doğru yönetilmesi durumunda olumlu bir duygu olduğunu belirten Mısır, "Çocuklarından beklentileri ve onlara yaklaşımları ile ailelerin de bu süreçte önemli bir rol üstleniyor." dedi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)