adscode
adscode

‘Üniversite hastaneleri kaderine terk edildi’

Bolu'da bir grup sağlık personeli, basın açıklaması yaparak 'Afiliasyon bitsin zulüm sona ersin' pankartı açtı

‘Üniversite hastaneleri kaderine terk edildi’
Türkiyeden Haberler
Sağlık Bakanlığı hastaneleri ve üniversite hastaneleri arasındaki işbirliğini hedefleyen ‘afiliasyon protokolü’ süreci, sağlık personellerini isyan noktasına getirdi. Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık personelleri, bu sürecin hem sağlık çalışanları hem de hastalar için maddi ve manevi olarak yıpratıcı olduğunu belirterek basın açıklaması yaptı.

Hastane önünde toplanan Türk Sağlık-Sen ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi yaklaşık 50 sağlık çalışanı, basın açıklaması yaptı. ‘Afiliasyon bitsin zulüm sona ersin’ yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hakan Koca, Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinin birleştirilme sürecinin içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Aslında ‘birlikte kullanım’ anlamına gelen ‘afiliasyon’un fiilen sona erdiğini, üniversite hastanesi yöneticileri ile Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerinin birbirlerine söz geçiremez hale geldiğini savunan Koca, şöyle konuştu:

“Bunun cezasını gerek Bolu halkı, gerekse hastanelerin çalışanları maddi ve manevi  zarar görerek çekiyor. Üniversite hastaneleri kaderine terk edildi. Aylardır başhekim atanamadı. Bu süreçte personel arasında ayrımcılık yapılarak huzursuzluk çıkmasına ve iş barışının kaybolmasına neden olunmuştur. Hizmet puanları yüksek olmasına karşın ikinci basamağa ataması yapılmayıp üçüncü basamakta bırakılan personel maddi ve manevi olarak yıpratılmış, aile yaşamları olumsuz şeklide etkilenmiştir. Geçici görevlendirmelerde dahi hiçbir kritere uyulmamış, pazardan armut seçer gibi personel seçilmiştir. Çalışanlar ve aileler siyasi iradeye adeta düşman edilmişlerdir.”

Afiliasyon sürecinin sona ermesini istediklerini belirten Koca, “Şu an neyin, kimin afile olduğu belli olmayan bu afiliasyon süreci sona erecekse ersin, bu zulüm son bulsun, halkımız ve çalışanlar daha fazla mağdur edilmesin. Eğer sona ermeyecekse çalışanların mağduriyetine çözüm bulunsun” dedi.

DHA
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)