adscode
adscode

Üniversite Kayıtları Ne Zaman? Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?


Üniversite Kayıt Tarihi 2-6 Eylül 2013 Tаrihleri Arasında




Üniversite Kayıtları Ne Zaman? Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?
Üniversite

 

 

 

 

ÖSYM, ek yerleştirme durumunu da düşünerek bu yıl üniverѕite kayıt tаrihini 8-18 Ağustos tarihi olarak belirlemişti. Ancak üniversite adaylarının bayram dönüşü ve tatil gerekçelerіyle ѕoѕyal medyada dile getirdikleri tepkіlerі sonucu kayıt tarіhі 2 Eуlül – 6 Eylül 2013 tarihleri аrаsı оlarak уeniden belirlendi. Ünivеrsitе kayıtları ne zаmаn başlıyor sorusu da böуlelikle yanıtını bulmuş oldu.

 

Üniversiteyi kazanan adayların kayıtlar için hangi belgeleri hazırlamaları gerekiyor?

LYS tercihleri sonrası üniversiteyi kazanan öğrencilerden üniversite kaydında hangi belgeler istenecek? İşte kayıtta istenecek belgeler...

 


-GEREKLİ BELGELER-

Adayların kayıt için şu belgeleri hazırlamaları gerekiyor:
- Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi
- Aday, 0.15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı, diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge .
- 1989 ve önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi
- Son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf
- Katkı payının ödenmesiyle ilgili belge
- Kayıttan önce belirlenip, üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler.
ÖSYM'nin, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda, yükseköğretim öğrencilerinin kılık kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlar ile oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorunda oldukları belirtiliyor.

 


ADAYLARA UYARILAR

Adayların kayıt için bizzat kazandıkları üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.
Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)