adscode
adscode

Üniversite Maratonunda Son Viraj

LYS sorularının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. ÖSYM, LYS soruları ve cevplarının yüzde 20'sini öğrencilerin erişimine açtı. LYS sorularına öğrenciler 10 gün süreyle erişebilecekler.

Üniversite Maratonunda Son Viraj
Sınavlar
ÖSYM, LYS soruları ve cevplarının yüzde 20'sini öğrencilerin erişimine açtı. LYS sorularına öğrenciler 10 gün süreyle erişebilecekler.
Türkiye'de 81 il merkezi ve Lefkoşa'da Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk ve ikinci oturumları 13-14 Haziran'da gerçekleşti.

13-14 sınav tarihli LYS sınavının gerçekleşmesinin ardından LYS soruları ve cevapları yayınlandı. ÖSYM, LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1 (Matematik) oturumlarında çıkan soruların yüzde 20’sini yayımladı.

Adaylar, LYS soru ve cevaplarının yayımlanmasıyla doğru ve yanlış cevaplarını kontrol etme imkanı buldu. Adaylar ÖSYM, LYS-4, LYS-1, LYS-5 sınavlarının tüm sorularının "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecekler.

Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınava/sınavlara başvuran adayların erişimine açılacaktır. İlgili sınava/sınavlara başvuran adaylar, ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınavın/sınavların sorularının tamamına erişebileceklerdir.

Sosyal Bilimler ve Matematik oturumlarnın gerçekleşmesinin ardından LYS'nin üçüncü ve dördüncü oturumları 20 Haziran 2015 Cumartesi LYS-2 fen bilimleri sınavı, 21 Haziran 2015 Pazar günü de LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı şeklinde yapılacak. Toplamda 4 oturumdan oluşan LYS'nin sonuçları şimdiden heyecanla bekleniyor. Öğrenciler, oturumlar bittikten sonra LYS sınav sorularına verdikleri yanıtlar doğrultusunda puanlarını alacaklar ve üniversite tercih işlemlerine başlayacaklar.

LYS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, birinci ve ikinci oturumdaki LYS sınav sorularının cevaplarını ve kendi cevap kağıtlarını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden kendi şifreleri ve kimlik numaralarıyla 14 Haziran saat 21.00'den itibaren erişebildiler.

Önümüzdeki hafta yapılacak LYS-2 ve LYS-3 sınavlarının sorularına ve cevap kâğıtlarına da 21 Haziran’da saat 16.00’dan itibaren ulaşabilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

LYS sınav soruları ve sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler, Üniversite tercihleri için hazırlıklara başlayacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2 milyona yakın kişinin merakla beklediği üniversite kontenjanlarını açıkladı. Geçen yıl 778 bin olarak açıklanan kontenjanlar, bu yıl 800 bine yükseldi.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS sonuçlarının ardından öğrenciler üniversite kayıtlarına başlayacak. Her yıl eylül ayının ilk haftasında gerçekleşen kayıtlarda tarih bu kez erken bir tarihe çekildi. Üniversite kayıtları, bu yıl ağustos ayına alındı. ÖSYM henüz kayıt takvimi ile ilgili net bir açıklamada bulunmadı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)