adscode
adscode

'Üniversite öğrencileri aç kalıyor'

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Bize akşamdan kalan bayat ekmekler veriliyor, porsiyonlar çok küçük, doymuyoruz” diyen üniversite öğrencilerin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

'Üniversite öğrencileri aç kalıyor'
Üniversite
Güncelleme : 08-Apr-22 14:37

Ülke genelinde üniversiteli öğrencilerin yaşadığı yemek sorunuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda konuşan HP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Yemekhaneler hijyenik değil, pahalı ve yemekleri de iyi değil! Bu sorunlar nedeniyle yemeklerde kullanılan malzemenin kalitesinin düşüklüğü sonucu öğrencinin eğitim hayatı ve yaşam kalitesi negatif yönde etkilenmektedir” dedi.


'BU GENÇ DEVLETE EMANET!'
Üniversiteli gençlerin haklı isyanını gündeme getiren Yılmazkaya, Kalitesiz ve küçük porsiyonlar nedeniyle birçok üniversite öğrencisi yemekleri yemek istemiyor!” ifadelerini kullandı.
Yüzbinlerce üniversitelinin sorunu olan yemek pahalılığı ve düşük porsiyon konularıyla ilgili Mecliste konuşan Yılmazkaya şunları söyledi:
“Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin barınma sorununa ek olarak yemek sorunu yaşanmakta. Öğrenciler, yemekhanelerdeki zamlara, kalite ve porsiyon düşüklüğüne haklı olarak isyan ediyor.
Gaziantep Üniversitesi ve ülke genelindeki birçok üniversitede eğitim gören çok sayıda öğrencinin üniversite yemekhanesinde yemeğin erken bitmesinden dolayı iftarda aç kalması, evlatlarını devlete emanet eden vatandaşlarımızı ve bizleri derinden üzmüştür.
Yurtlarda kalan öğrencilere verilen yemekleri göstermek istiyorum.
Bu görüntüleri öğrenci kardeşlerimiz çekmiş!
Soruyorum sizlere;
Hiç vicdanınız sızlamıyor mu?
Öğrenciler; “Bize akşamdan kalan bayat ekmekleri veriliyor, porsiyonlar çok küçük, doymuyoruz” diye veryansın ediyor!
Kalitesiz ve küçük porsiyonlar nedeniyle birçok üniversite öğrencisi yemekleri yemek istemiyor! Yapılan zamma karşın yemeklerin 3 öğün nitelikli olmasını isteyen öğrenciler ekonomik koşular nedeniyle yemekhaneyi kullanıyor.
Yemekhaneler hijyenik değil, pahalı ve yemekleri de kötü!"

Yemeklerde kullanılan malzeme kalitesinin düşüklük doğal olarak öğrencinin aldığı verimi, yani öğrencinin eğitim hayatını ve yaşam kalitesini etkiliyor” diyen Yılamzkaya, “Bari en azından bu mübarek Ramazan Ayı'nda gençlerimizin beslenmesine özen gösterin” ifadelerini kullandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)