adscode
adscode

Üniversite öğrencileri için borsa laboratuvarı

Üniversite öğrencilerinin doğru finansal kararlar alabilmeleri, finansal ürünleri ve borsa işlemlerini öğrenmeleri amacıyla İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin "TradeMaster Campus" projesi kapsamında Yaşar…

Üniversite öğrencileri için borsa laboratuvarı
Üniversite
Üniversite öğrencilerinin doğru finansal kararlar alabilmeleri, finansal ürünleri ve borsa işlemlerini öğrenmeleri amacıyla İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin "TradeMaster Campus" projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi'nde TradeMaster Center açıldı.

Merkezin açılışında konuşan İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, üniversitede öğretimin önemli ölçüde teorik bir boyuta sahip olduğuna dikkati çekerek, merkezin "öğretimin pratik boyutu" olduğunu söyledi.

Çoğu üniversitede öğrencilerin gerçek hayatla ilgili noksanlarını gidermek için belli dönemlerde staj yapmak istediğini kaydeden Aral, "Bu merkez staj ihtiyacını okul içinde giderecek. Akademik çevreden gerçek hayata geçişin bir köprüsü. Fark yaratan tarafı, akademik süre içinde oluyor olması. Yaz tatilinde ya da 4 sene sonra yapılmasına gerek yok. Günün belli saatlerinde dileyen öğrenci bunu merkezde tamamlamış olacak" diye konuştu. 

Aral, merkezin öğrencilerin doğru finansal kararlar alabilmelerini, finansal ürünleri ve borsa işlemlerini öğrenmesini amaçladığını sözlerine ekledi.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da sadece diploma sahibi olmanın yeterli olmadığını belirterek, edinilen bilgilerin gerçek hayatta uygulanmasının önemini vurguladı. 

 - "Mezuniyet sonrası ayrıca bir eğitime ihtiyaç duymayacaklar"

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise üniversiteler için en büyük riskin geleceğini üniversiteye bağlayan gençleri mezun olduklarında hayata hazır hale getirememek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu riski kaldırabilmenin tek yolu ya gerçek hayata çocukları götüreceksiniz ya da gerçek hayatı simüle edip üniversitenin içine çekeceksiniz. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve meslek yüksekokulumuzun bankacılıkla ilgili bölümlerinin öğrencileri burada birebir gerçeği yaşayacaklar. Bu alanda istihdam edilecekleri kurumlarda ayrıca bir eğitime ihtiyaç duymayacaklar."

Merkez İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ın açılış gongunu çalmasıyla hizmete girdi. 

Öğrenciler yurtiçi ve uluslararası piyasalar, yatırım araçları, uluslararası döviz değişim piyasası (fx piyasaları) hakkında teorik bilgilerinin İş Yatırım'ın online işlem platformu olan TradeMaster'da uygulama olanağı bulacak.  

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)