adscode
adscode

Üniversite öğrencilerine af onaylandı! Tarih sınırlaması yok...

Öğrenci affında sürpriz gelişme! 1980'den önce üniversiteden atılanlar da affa dahil edildi. Böylece cumhuriyet tarihinin en kapsamlı öğrenci affı düzenlemesi kabul edildi.

Üniversite öğrencilerine af onaylandı! Tarih sınırlaması yok...
Özel Eğitim

 

TBMM'de Komisyon'da yapılan değişiklikle 12 Eylül 1980 sonrası üniversitelerden her ne sebeple olursa olsun atılanları kapsayan af düzenlemesinde başlangıç tarihi değişti.

 

Böylece yeni önergeyle affa ilişkin hiçbir tarih sınırlaması bulunmuyor.

 

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda, intibak, ön lisans, lisans tamamlama ve lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 5 ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine yeniden başlayabilecekler.Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılacak.

 

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar ise terhislerini takip eden 2 ay için ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde kanunda belirtilen haklardan yararlanabilecek.

 

Affa bugün verilen bir önergeyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı eğitim kurumları ile Polis Akademisi ve bağlı yüksek öğrenim kurumlarından atılan öğrenciler de eklendi.

 

ÖCALAN'A DÖNÜŞ YOK

 

MHP'nin önergesiyle terörden hüküm giyenlere af yolu kapatıldı. Böylece Öcalan af kapsamı dışında tutuldu.

 

YATAY GEÇİŞTE KOLAYLIKLAR

 

Düzenlemenin getirdiği haktan yararlanacaklara yatay geçiş konusunda da bazı kolaylıklar öngörülüyor. Bu kapsamda, ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği okulun taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim senatolarının uygun görmesi halinde bu ilde bulunan üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilecekler. Ayrıca, bu durumda olanlar, istedikleri takdirde Anadolu Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim ön lisans veya lisans programlarında da eğitimlerine devam edebilecekler.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)