adscode
adscode

Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız?

Hepinize merhaba sevgili öğrenciler, bu yazımızda yeni üniversite sistemi nedir? sınava nasıl hazırlanmalıyız? sorularının cevabını bulacaksınız.

Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız?
Eğitim
Merhaba sevgili öğrenciler. Biliyorsunuz kısa bir süre önce TEOG sınavının kaldırılmasından sonra YGS - LYS sınavları da kaldırıldı. Bu Sınavların kaldırılmasından sonra 2018 yılı sınav adaylarının kafasında pek çok soru oluştu. Yeni sistem ne olacak? Derslere nasıl çalışmalıyız? gibi sorularla bol bol karşılaşır olduk. Bu yazımızda sizler için yeni sistem hakkında biraz bilgi ve üniversite sınavına nasıl çalışmalıyız? sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Böyle pek çok bilgi ve haberlerden yararlanmak istiyorsanız  www.unirehberi.com sitesini BURAYA tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Sistem Neler Getirdi?

Eski sistemde toplam 18 tane farklı puan türü bulunmaktaydı. Bu puan türlerinin hepsinin farklı farklı katsayıları ve bölümleri bulunmaktaydı. Yeni gelen sistem ile birlikte 18 olan puan türü 4'e düşürüldü. YÖK başkanının açıklamasına göre de Türkçe ve Matematik dersleri puanlara daha fazla etkisi olacak. Yani artık bu derslere daha fazla önem vermemiz gerekecek. Tüm sınavlar Haziran ayında tek hafta içerisinde yapılacak, yani Mart ayında sınav yok. Ayrıca en önemli olan konu ise müfredat değişikliğinin olmaması. Yani öğrenciler çalışmalarına aynı şekilde devam ederek başarıya  ulaşabilirler.

Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız?

Öncelikle çalışmalara başlamadan önce hedeflerinizi belirlemelisiniz. Ben bu üniversiteyi kazanacağım veya bu bölümü kazanacağım diye kendinizi şartlandırmalısınız. İnternet'ten Üniversite taban puanları  listesine bakarak üniversitelerin puanlarını öğrenebilir ve çalışmalarınızı ona göre şekillendirebilirsiniz. Hedef belirlemenin pek çok faydası vardır, motivasyonunuzu kaybettiğinizde hedefinizi ve geleceğinizi düşünerek moralinizi yüksek tutabilirsiniz.

Çalışmalarınıza başlamadan önce mutlaka ders çalışma programı hazırlamalısınız. Fakat bu öyle İnternet bulunan herkesin kullandığı çalışma programı olmasın, sadece size özel olacak şekilde hazırlamalısınız. Bunu evde kendiniz yapabilir veya okulda ki rehber hocalarınızdan yardım alabilirsiniz.

Bunların yanında uyku düzeni de çok çok önemli. Çok uyuyan birisi iseniz bunu bu sınav döneminde kısmalı ve her gün aynı şekilde aynı saatte ve erken kalkmalısınız. Neden erken kalkmalıyım diyorsanız araştırmalara göre sabah saatlerin de insanların zihni bilgiye daha çok aç ve geceye göre çalışmalardan daha çok verim almanızı sağlıyor. Bu yüzden bu kritere de dikkat etmelisiniz.

Hangi Kitapları Çözmeliyiz?

Piyasada pek çok yayınevi ve kitap bulunmakta. Bu kitaplar arasından en çok işinize yarayacak kitabı seçmek gerçekten zor oluyor. Bizde bu yüzden kolaya kaçarak piyasada en çok satılan kitapları alıyoruz. Aslında popüler kitaplardan daha çok size yarar sağlayabilecek kitaplar bulunmakta. Bunlar İnternet'ten kitap önerileri diye araştırarak bulabilirsiniz. Pek çok blog yazısı ve forumlarda tartışmalar bulunmakta, bunlara katılarak seviyenize en uygun kitabı alabilirsiniz.
 
Özet Olarak...

Hedeflediğiniz üniversiteyi veya bölümü kazanmak için sadece 3 şeye ihtiyacınız var; KARARLILIK, EMEK ve İSTİKRAR. Düzgün çalışma ve istikrar ile hedeflerinize mutlaka ulaşacaksınız. Hepinize şimdiden başarılar diler, geleceğinizin istediğiniz gibi olmasını temenni ederim.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)