adscode
adscode

Üniversite yemekhaneleri Meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, üniversite yemekhanelerinde pahalı, kalitesiz ve yetersiz porsiyonlarda yemek verildiği iddiasıyla soru önergesi verdi.

Üniversite yemekhaneleri Meclis gündemine taşındı!
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Covid-19 salgını tedbirleri sebebiyle yaklaşık 1.5 yıl uzaktan eğitim veren üniversitelerimizde yüz yüze eğitim başlamış, dönem başında barınma sorunları giderilemeyen öğrencilerimiz okul yemekhanelerindeki fiyat artışları ve yemek porsiyonlarının azaltılmasıyla beslenme sorunu yaşamaya başlamışlardır. Yemek ücretleri düşük gözükmesine rağmen 2019 yılından bugüne kadar yapılan zam oranları bazı üniversitelerimizde yüzde 100 ‘e ulaşmış, ikinci öğün yemekler için talep edilen ücretler ise 3 katına çıkmıştır. Yemek ve barınma ücretlerindeki fahiş artışlara rağmen öğrenci burs ve kredilerinde yalnızca yüzde 30 oranında artış yapılmış, yüksek yemek fiyatları, porsiyonların doyurucu olmaması ve yemeklerin niteliksiz olması sebebiyle çok sayıda üniversitemizde protesto eylemleri gerçekleşmiştir. Temel ihtiyaçları dahi giderilemeyen öğrencilerimizin eğitim hayatlarına devam etmesi her geçen gün zorlaşmakta, iktidarın ve üniversite yönetimlerinin çocuklarımızın ihtiyaçlarını görmezden gelen tavırlarını bırakarak öğrencilerimizin insani şartlarda eğitim görmeleri için somut adımlar atmaları beklenmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  • Öğrencilerimizin üniversite yemekhanelerinde ucuz ve nitelikli yemek verilmesine yönelik haklı taleplerinin karşılanması amacıyla herhangi bir adım atılmamasının sebepleri nelerdir?
  • Covid-19 salgını sonrasında fahiş oranlarda artan gıda fiyatlarından öğrencilerimizin korunması ile üniversite yemekhanelerinde kaliteli ve doyurucu yemek çıkarılması amacıyla önümüzdeki günlerde herhangi bir çalışma yürütülecek midir?
  • 2002 – 2021 döneminde üniversite yemekhanelerinde uygulanan zamları yıllık temelde açıklar mısınız?
  • 2002 – 2021 döneminde üniversite yemekhanelerinde çıkan yemeklerin porsiyon gramaj ve kalori miktarlarını yıllık temelde açıklar mısınız?
  • 2002 – 2021 döneminde barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayamadığı için eğitimden kopan öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız?
  • 2002 – 2021 döneminde üniversite yemekhanelerindeki fiyatlar ve yemek kalitesine ilişkin öğrenciler tarafından ilgili mercilere yapılan başvuruları ve sözü geçen başvurulara yönelik yürütülen çalışmaları açıklar mısınız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)